7 Beste aquariumbusfilters getest > vergeleken ( Review)


Kwaliteitsfiltratie is van vitaal belang als het gaat om het houden van een gezond aquarium. Het hebben van een goed waterfilter is als een verademing voor je watermaatjes, dus je wilt het beste busfilter voor de klus.

Om u te helpen beslissen, kocht ik 7 busfilters tegen verschillende prijspunten en liet ze op mijn eigen tanks draaien voor serval weken.

In deze review laat ik je zien hoe ik ze heb getest, wat ik wel en niet leuk vond, en welk busfilter het beste is voor verschillende soorten aquariumopstellingen.

TLDR: Overzicht van beoordelingen

Na het testen van zeven verschillende busfilters in mijn verschillende huisaquaria, heb ik ze ranglijsten toegewezen op basis van hun algehele prestaties.

Ik was het meest onder de indruk van de Fluval-filters die ik heb uitgeprobeerd. Ik heb twee verschillende bussen van de Duitse fabrikant getest, de FX6 en de 407, en beide filters waren stil, efficiënt en ik hield van alle functies.

Er moet echter worden opgemerkt dat de Eheim Classic-bus een verrassend sterke show heeft gemaakt, ondanks het feit dat het een veel eenvoudiger ontwerp is dan de getructe Fluval-filters. Als je van old school eenvoud houdt, is dit degene voor jou.

De Aqueon Quietflow was de uitblinker van de zuinigheidsfilters. Het heeft de beste balans tussen lagere prijs versus functies.

En de Oase Biomaster maakte een goede show. Het heeft unieke kenmerken, zoals een ingebouwde verwarming en een stevig handvat op de motorkop waardoor het opvalt.

Laatste update op 22-11- / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Voor wie zijn canisterfilters geschikt?

Misschien? Of misschien ook niet.

Of je een busfilter nodig hebt, hangt echt af van de individuele omstandigheden van je aquarium.

Als je een tank van 20 gallon (76 liter) hebt met een paar guppy’s erin, is een busfilter totale overkill en ben je waarschijnlijk beter af met een hang-on-the-back of sponsfilter.

Maar als u van plan bent om een tank van 55 gallon (208 liter) te gebruiken, zwaar gevuld met Afrikaanse cichliden, is een busfilter waarschijnlijk een geweldige pasvorm.

Canisterfilters pompen veel water weg en bevatten een enorme hoeveelheid biomedia, het speciale soort filtermedium dat nuttige bacteriën herbergt.

Ze zijn dus het meest geschikt voor grotere aquaria met veel vissen.

De busfilters die ik heb gekocht en getest

 • Fluval FX6
 • Fluval 407
 • Eheim Klassiek
 • Oase Biomaster Thermo 250 |
 • Aqueon Quietflow
 • Marineland Magniflow
 • Pool poollicht

Hoe ik de busfilters heb getest

GPH-testen & Waarom het belangrijk is

GPH staat voor gallons per uur. Het is een maat voor hoeveel water een filter per uur pompt.

Hoe groter de filtermotor, hoe hoger de GPH zal zijn.

GPH is een belangrijke overweging. Om dingen goed gefilterd te houden, moet de pomp elk uur voldoende water over de filtermedia laten lopen zodat de bacteriën al het afval dat rondzweeft kunnen opeten.

Als er te weinig stroming is, kunnen de bacteriën niet genoeg afval verwerken om het tankwater gezond te houden.

U wilt meestal dat uw filter voldoende GPH heeft om het volume van uw tank ongeveer 4 keer per uur te laten draaien. Dus u wilt bijvoorbeeld een GPH van ten minste 200 voor een aquarium van 50 gallon (190 liter).

GPH-testprocedure

Ik wilde de GPH van elk van deze busfilters meten, omdat de werkelijke GPH heel anders kan zijn dan de GPH-classificatie op de doos.

Ik vond een aantal substantiële verschillen toen ik vorig jaar hang-on-the-back filters testte.

Om de GPH te testen, heb ik elk filter ingesteld met de meegeleverde media. Filters kunnen worden vertraagd wanneer hun media vol smurrie zitten, dus ik heb ervoor gezorgd dat ze allemaal met mooie schone media worden getest om de dingen zo eerlijk mogelijk te maken.

Ik plaatste een doorzichtige plastic opbergtas bovenop een plastic vat en vulde deze met water.

De filters werden vervolgens ingesteld om te werken met behulp van het water uit de tas. Zodra een filter was voorbereid, liet ik het ongeveer 10 minuten draaien om ervoor te zorgen dat het lucht uit het systeem had gepompt en soepel liep.

Vervolgens heb ik de uitstroom omgeleid naar een container van 2 gallon (7,5 liter). Ik heb getimed hoe lang het duurde voordat de container zich met water vulde. Voor de zekerheid deed ik dit drie keer voor elk filter en gebruikte vervolgens het gemiddelde van die getallen voor mijn berekeningen.

Yay! Tijd voor wiskunde… is een zin die je mij nooit zult horen zeggen. Maar hopelijk heb ik het hier redelijk goed gedaan.

Ik nam het gemiddelde van de testtijden en deelde ze vervolgens door 2. Dat leverde me de liters per seconde op.

Vervolgens nam ik dat getal en verdeelde het in 3600, het aantal seconden in een uur om de GPH te achterhalen.

Hier is een voorbeeld, als de tijden 30,7, 31,2 en 30,5 waren.

Het gemiddelde van die tijden zou 30,8 seconden zijn.

30,8 ÷ 2 = 15,4

3600 ÷ 15,4 = 233,77 GPH

GPH Resultaten

De onderstaande grafiek toont de GPH-classificaties die door elke fabrikant worden vermeld in vergelijking met de cijfers die ik tijdens het testen heb gekregen. Net als bij de hang-on-the-back filtertest die ik deed, bleek de werkelijke GPH van elk filter veel lager te zijn dan de beoordeling op de doos.

GPH-classificaties zijn gebaseerd op wat de motor zelf kan uitpompen, in perfecte laboratoriumomstandigheden, zonder buslichaam of filtermedia.

De GPH gaat onmiddellijk naar beneden zodra u obstakels zoals slangen en filtermedia begint toe te voegen.

GPH gaat echt naar beneden wanneer de filtermedia vies worden en verstopt raken met algen en visafval. Regelmatig filteronderhoud om smurrie op te ruimen is erg belangrijk om uw systeem goed te laten werken.

Hoe beoordelingen werden toegekend

Elk filter kreeg een score van 1-5 (1 is de slechtste en 5 is de beste) voor de volgende categorieën:

 • Installatie
 • Priming
 • Onderhoud

Vervolgens gaf ik elk filter een rang van 1-6, waarbij 1 de luidste was en 6 de stilste, voor geluidsniveaus. Deze punten werden vervolgens toegevoegd aan de vorige scores.

Ik heb al deze gegevens getabelleerd om de algemene ranglijst te maken.

Geluidsniveau testen

Ik heb het geluid dat elk filter uitstraalde met een handheld decibelmeter meerdere keren gemeten en het gemiddelde genomen.

Best Canister Filter beoordelingen

1. Fluval FX6

Fluval fx6 beoordeeld

GPH: 617.5

Installatie: het installeren van dit filter is een beetje een uitdaging.

De slangen zijn onhandig en temperamentvol wanneer je ze probeert op te zetten. Ze zijn een beetje stijf en vrij moeilijk te buigen. Je moet ze om deze gebogen houders krullen die ze over de rand van de tank passen.

De slangen moeten rond de onderkant van de houder worden gebogen en vervolgens wordt een bovenstuk vastgeklikt om alles op zijn plaats te houden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Ik raad aan om iemand te vragen om je te helpen met dit onderdeel, zodat de ene persoon alles op zijn plaats kan houden en de andere de stukken van de houder in elkaar kan klikken.

Je krijgt een hele grote, zeer gedetailleerde gebruiksaanwijzing met dit filter. Ik raad ten zeerste aan om dit eruit te halen en het hele ding te lezen voordat je begint.

Kreun niet tegen me! Er is veel aan dit filter en van tevoren weten wat elke stap is, is erg handig.

Priming: het primen van dit filter is heel eenvoudig. U moet de bus vullen met tankwater voordat u het deksel afsluit.

Vervolgens sluit je het gewoon aan en zou het moeten opstarten. Als het filter wordt uitgeschakeld kort nadat u het hebt aangesloten, hoeft u zich geen zorgen te maken. Dit filter schakelt zichzelf periodiek uit om lucht uit het systeem te spoelen. Geef het gewoon een paar minuten en het start weer op.

Onderhoud: onderhoud is zo eenvoudig op dit filter. Met de centrale handgrepen kunt u alle filtermedia in één keer van bovenaf uittrekken. Ik vind dit echt geweldig.

Er is ook een handige afvoer op de bodem van de bus waar je slangen aan kunt bevestigen waar je in een emmer kunt lopen. De zwaartekracht duwt het water uit de afvoer, zodat je niet hoeft te proberen de volle bus te dragen.

Lawaai: dit was de stilste van alle busfilters die ik heb geprobeerd, ondanks het feit dat het het meeste water pompt. Dit filter stootte slechts 50 decibel uit, wat meer dan 4 keer stiller was dan de luidste bus die ik heb getest.

In een rustige kamer hoor je een zacht gezoem van dit filter. Als je het onder een tankstandaard hebt geïnstalleerd, zou je het waarschijnlijk helemaal niet horen.

Het beste voor: grote aquariumopstellingen tussen 100-200 gallons (379-757 liter).

Ik weet dat Fluval dit filter beoordeelt voor aquaria tot 400 gallon (1514 liter), maar ik denk niet dat het genoeg stroom heeft voor een tank die zo groot is.

Ik zou eigenlijk twee van deze filters aanbevelen voor een aquarium van die grootte.

Pros:

 • Immense biomediacapaciteit
 • Sterke maar stille pomp
 • Eenvoudig onderhoud

Tegens:

 • Slangen zijn lastig te installeren
 • Canister heeft een grote voetafdruk
 • Geen spray bar inbegrepen
Verkoop


Fluval FX6 High Performance Aquarium Filter, Canister Filter voor aquaria tot 400 Gal.

Fluval FX6 High Performance Aquarium Filter, Canister Filter voor aquaria tot 400 Gal.

Laatste update op -11-23 / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Je kunt mijn volledige diepgaande beoordeling van de Fluval FX6 Canister Filter hier lezen.

2. Fluval 407

GPH: 240.64

Installatie: net als de FX6 heeft mijn enige echte klacht met dit filter te maken met de installatie.

Het is iets minder ingewikkeld om een van deze filters in te stellen, maar ik raad toch ten zeerste aan om de handleiding van tevoren te lezen.

Dit filter heeft slangen en houders die vergelijkbaar zijn met die van de FX6. Ze zijn een beetje gemakkelijker omdat de slangen een kleinere meter zijn, maar het is nog steeds een beetje een hoofdpijn om ze te installeren.

Ook ontbraken in de installatie-instructies kritieke informatie over het openen van de waterstroom op de snelsluitklep, wat een gedoe was.

Ik hou van, hou van, hou ervan dat dit filter wordt geleverd met zulke geweldige herbruikbare mechanische media. Ik wou dat alle filters bij deze sponzen kwamen. Ze zijn echt groot en vangen tonnen smurrie uit het water.

Priming: het is heel eenvoudig om dit filter te laten primen.

Er is een kleine priminghendel die je een paar keer op en neer stort en die de bus met water begint te overspoelen.

Je wacht gewoon tot het gorgelen stopt en sluit de bus aan. Daarna moet alles meteen beginnen.

Onderhoud: Ik hou van hoe eenvoudig het is om onderhoud te doen aan dit filter!

De snelaansluiters maken het eenvoudig om de waterstroom te stoppen en de slangen los te maken van de motorkop.

Er is een centrale handgreep waarmee je alle mediamanden van bovenaf kunt uittrekken, geweldige functie.

Het is gemakkelijk om het filter naast de tank af te breken. Ik stopte de media in een emmer, zodat ik de bus kon dragen en het vervelende filterwater eruit kon dumpen.

Lawaai: dit is het op twee na stilste busfilter dat we hebben getest, met een uitstoot van slechts 51,9 decibel. Het zet slechts een lage brom af, ik ben erg onder de indruk.

Het beste voor: 40-55 gallon (151-208 liter) tanks. Ik loop dit persoonlijk op een goed geplante 55 gallon die ik gebruik voor maanvissen.

Ik weet dat Fluval dit heeft beoordeeld als maximaal 100 gallons (379 liter), maar ik denk dat dat volume te veel zou zijn voor dit filter.

Pros:

 • Zeer rustig
 • Eenvoudig onderhoud
 • Geweldige mechanische media

Tegens:

 • Het installeren van slangen was vervelend
 • Geen spray bar inbegrepen
Verkoop


Fluval 407 Perfomance Canister Filter voor aquaria tot 100 Gallons

Fluval 407 Perfomance Canister Filter voor aquaria tot 100 Gallons

Laatste update op 22-11- / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Je kunt mijn volledige diepgaande beoordeling van het Fluval 407-busfilter hier lezen.

3. Eheim Klassiek

GPH: 105.11

Installatie: het installeren van dit filter is ongelooflijk eenvoudig.

Deze Eheim Classic is gewoon een grote, open bus gevuld met losse filtermedia.

De installatie bestaat meestal alleen uit het afspoelen van alle media en deze vervolgens in de bus te leggen.

Ik vond het geweldig hoe gemakkelijk het was om de slangen, in- en uitstroom op te zetten.

De slangen zijn zeer buigzaam en vechten niet tegen je. De snelsluiters zijn inline op de slangen gepompt en kostte me slechts een paar minuten om toe te voegen.

Zowel de inlaat- als de uitstroombuizen zijn gebogen om gemakkelijk over de zijkant van de tank te gaan. Deze waren de eenvoudigste om uit het stel op te zetten.

Het enige nadeel van dit filter is dat het niet wordt geleverd met veel mechanische filtermedia. Maar omdat de bus slechts een cilinder is, is het niet moeilijk om wat matten filtermedia te snijden om erin te passen.

Priming: dit filter heeft een unieke priming methode.

Je maakt de slang los van de snelkoppeling op de inlaat en zuigt er met je mond een beetje lucht doorheen. Hierdoor stroomt er water in de bus.

Je bevestigt gewoon de inlaatslang opnieuw en laat de bus vullen met water. Vervolgens sluit u het filter aan en moet het water uit de tank gaan halen.

Onderhoud: net als de installatie maakt het no-nonsense ontwerp van dit filter het onderhoud supereenvoudig.

Ik dacht dat het doen van onderhoud aan dit filter moeilijk zou zijn because er zijn geen mediamanden.

Maar ik was aangenaam verrast om te ontdekken dat precies het tegenovergestelde waar was.

Omdat de inlaatslang afkomstig is van de bodem van de bus, kunt u deze gebruiken om het water gemakkelijk af te tappen. Dan kun je de losse media gewoon in emmers gieten en de sponzen uitspoelen, zo simpel!

Lawaai: deze Eheim is het op één na stilste filter dat ik heb getest. Ik heb gemiddeld 51,0 decibel gemeten van dit filter.

Het maakt een rustige brom die nauwelijks merkbaar is.

Het beste voor: deze Eheim Classic is het meest geschikt voor 30-40 gallon (113-151 liter) tanks.

Ik dacht aanvankelijk dat dit goed zou zijn voor tanks tot 55 gallon (208 liter), maar de werkelijke GPH-nummers waren iets te laag voor een tank die zo groot was.

Ik heb dit filter laten draaien op mijn 40 gallon geplante regenboogvistank en ik ben er erg blij mee geweest.

Pros:

 • Eenvoudige, ongecompliceerde installatie en priming
 • Eenvoudig onderhoud
 • Stille werking

Tegens:

 • Zeer beperkte mechanische media inbegrepen

EHEIM Classic Bus Filter 2215, Classic 350 - PetOverstock

EHEIM Classic Bus Filter 2215, Classic 350 – PetOverstock

Laatste update op -11-23 / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Je kunt mijn volledige diepgaande beoordeling van het Eheim Classic Canister-filter hier lezen.

4. Oase Biomaster Thermo 250

GPH: 162.24

Installatie: deze Oase bus heeft een uniek voorfilter. Het is in feite een plastic buis die een stapel kleine, zwarte sponzen herbergt, vergelijkbaar met degenen die worden gebruikt als voorfilters op hang-on-the-back filters.

Deze zijn bedoeld om afval en algen eruit te filteren voordat het het hoofdlichaam van de bus binnendringt. Dit is geweldig, maar deze fijne sponzen kunnen echt verstopt raken, dus zorg ervoor dat je deze regelmatig schoonmaakt.

Het heeft ook een ingebouwde kachel, een functie die geen van de andere bussen heeft. Het is een glazen kachel van 200 watt die aan de onderkant van de motorkop wordt bevestigd.

Het voorfilter en de ingebouwde verwarming maken het wel iets ingewikkelder om dit filter geïnstalleerd te krijgen, maar ik denk dat ze de moeite waard zijn.

Het hoofdbuslichaam heeft vier stapelbare mediamanden. Drie zijn gewijd aan herbruikbare spons en de vierde is gevuld met een plastic biomedia die een soort kruising is tussen bioballen en keramische noedels.

Normaal gesproken klaag ik dat filters niet genoeg mechanische media hebben, maar ik denk eigenlijk dat deze iets te veel heeft. Als ik dit filter op lange termijn zou gebruiken, zou ik waarschijnlijk een van de sponzen eruit halen en vervangen door meer biomedia.

Priming: Ik had een beetje moeite om dit filter de eerste keer klaar te krijgen, maar ik weet niet zeker of het niet alleen een operatorprobleem was.

Toen ik alles eenmaal had ingesteld, drukte ik ongeveer een minuut op de primingknop bovenop de motorkop, maar er gebeurde niets.

Ik heb toen de motorkop er weer afgehaald, er een beetje mee gerommeld en toen weer op zijn plaats gezet. Die keer, zodra ik op de knop drukte, begon er water in de bus te stromen.

Het probleem had kunnen zijn dat ik de motorkop de eerste keer niet goed had zitten of het zou kunnen zijn dat dit filter kieskeuriger is dan de meeste. Omdat ik wel een probleem had, vond ik dat ik het moest vermelden.

De slangen houden de sifon voor u vast terwijl u onderhoud doet, dus het primen na het reinigen was heel eenvoudig. Ik heb de slangen gewoon opnieuw bevestigd, ontgrendeld en water begon in de bus te stromen, super gemakkelijk.

Onderhoud: het schoonmaken van dit filter is vrij eenvoudig, maar je moet wel rekening houden met de kachel.

De motorkop heeft een grote, opklapbare handgreep aan de bovenkant die het zoveel gemakkelijker maakt om dit filter te dragen waar je het nodig hebt om af te tappen. Het kan erg moeilijk zijn om een stevige grip op een busfilter te krijgen wanneer je het moet rondsjouwen.

Ik zou zo graag willen dat elke bus filter had een handvat als deze! !

Ik vind het vooral leuk dat het stabiliteit toevoegt wanneer je de motorkop verwijdert. Zowel de ingebouwde kachel als het voorfilter hangen aan de onderkant van de motorkop naar beneden, dus het is fijn om een solide manier te hebben om het deksel vast te pakken wanneer je dingen uit elkaar trekt.

Het was heel gemakkelijk om de bus af te breken en de sponzen in gedechloreerd water uit te spoelen om van de opgebouwde smurrie af te komen. Omdat er zoveel mechanische media zijn, had de biomedia helemaal niet veel, alleen een klein beetje algen.

Maar ik moet wel klop wat punten af op onderhoud omdat je heel voorzichtig moet zijn als je dit filter afbreekt.

Zorg ervoor dat u de verwarming loskoppelt en ten minste 15 minuten laat zitten voordat u de motorkop verwijdert. Dit zorgt ervoor dat de kachel de tijd heeft om af te koelen. Als u de kachel uit het water haalt terwijl deze nog warm is, kan deze barsten.

Met andere bussen kunt u het filter gewoon loskoppelen en uit elkaar scheuren als u dat wilt. Maar het is echt niet veilig om dat te doen met deze Oase Biomaster. U moet wachten en er absoluut voor zorgen dat de ingebouwde kachel is afgekoeld.

Lawaai: Ik kreeg een gemiddelde waarde van 44,76 decibel toen ik dit filter testte. Dat maakt dit de stilste van alle filters die ik heb getest.

Het volgende stilste filter, de Fluval FX6, is ruim 3 keer luider dan deze Oase.

Als je heel, heel goed luistert, hoor je een licht gezoem uit deze bus komen. Het valt echt niet op, tenzij je je oor vlak naast het filter legt.

Temperatuurregeling: Ik was echt onder de indruk van hoe goed de ingebouwde kachel in staat was om de temperatuur in de tank te handhaven.

Toen ik dit filter testte, gebruikte ik mijn paardentrog van 70 gallon (265 liter) als een kweektank voor een school maanvissen die ik heb gefokt. Engelen hebben echt warm water nodig, dus ik heb de kachel ingesteld op 80 ° F (27 ° F).

De trog staat in mijn schuur, dus ik was bang dat de kachel grote temperatuurdips niet zou kunnen compenseren, maar ik was aangenaam verrast. De temperatuur in de tank bleef gedurende de testperiode op 80 ° F, zelfs toen de temperatuur in de schuur daalde tot in de hoge jaren 60.

Het beste voor: dit Oase filter is het meest geschikt voor 40-50 gallon (151-208 liter) tanks.

Ik zou dit vooral aanraden voor tropische nanovistanks. De ingebouwde kachel is veel veiliger voor kleine vissen en kan brandwonden voorkomen.

Ik heb verschillende vissen verloren aan brandwonden. Sommige vissen zullen proberen achter de kachel te schieten als ze bang zijn. Het enige dat nodig is, is een fractie van een seconde contact met het verwarmingsoppervlak om dodelijke verwondingen te veroorzaken.

Dit filter is ook een geweldige keuze voor iedereen die probeert het uiterlijk van apparatuur in hun hoofdschermtank te minimaliseren. U hoeft niet naar een kachel te kijken die aan de achterkant van de tank is geplakt, omdat deze in de bus is weggestopt.

Ik raad dit filter niet aan voor koudwatervissen, zoals goudvissen. Vissen als deze hebben geen kachel nodig, dus het extra uitgeven voor een filter met een ingebouwde kachel is een beetje zonde.

Pros:

 • Stilste filter getest
 • Ingebouwde verwarming
 • Veel mechanische filtermedia
 • Stevige motorkopgreep

Tegens:

 • Minder ruimte voor biomedia
 • Onderhoud is iets ingewikkelder

OASE Indoor Aquatics Biomaster Thermo 250 |

OASE Indoor Aquatics Biomaster Thermo 250 |

Laatste update op 22-11- / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Mijn volledige diepgaande review van het Oase Biomaster Filter lees je hier.

5. Aqueon Quietflow

GPH: 157.96

Installatie: je hebt veel opties als het gaat om het installeren van dit filter.

Deze Aqueon Quietflow wordt geleverd met drie verschillende uitstroombevestigingen:

 • Directioneel mondstuk
 • Spuitbalk
 • Waterpolijstunit

Het directionele mondstuk en de sproeibalk zijn typerend voor wat bij de meeste busfilters wordt geleverd, maar de waterpolijsteenheid is uniek voor de Quietflow.

Het is vergelijkbaar met een traditioneel hang-on-the-back filter. Het zit op de rand van de tank en de uitstroomslang wordt aan de onderkant ervan bevestigd.

Terwijl water terugstroomt van de bus naar de tank, wordt het door een filterpatroon geleid dat bestaat uit een ultrafijn polijstkussen en wat koolstof dat aan een plastic frame is bevestigd.

Ik ben geen grote fan van dit toestel. Het is een groot kolossaal ding aan de achterkant van de tank. Een van de voordelen van een bus is de mogelijkheid om de zichtbaarheid van het filter te beperken. Deze gehechtheid doet dat volledig teniet.

Ook hou ik er niet van om dure filterpatronen te kopen. Ik zou veel liever meer herbruikbare sponzen toevoegen en dit ding overslaan. Ik geef de voorkeur aan de spuitbalk.

Ik had een gemakkelijke tijd om deze bus op te zetten. Het maakt gebruik van de typische stapelmediamanden.

De slangen waren zeer coöperatief. Ik plaatste deze bus in de standaard van een van mijn 40 gallon bowfront aquaria. Het was gemakkelijk om de slangen door de achterkant van de st te leidenen tot aan de achterkant van de tank.

Priming: het laten primen van dit filter is vrij eenvoudig, maar een soort pijn in de kont.

Aan de bovenkant van de motorkop zit een grote plastic dop die je eraf draait. Dit legt een gat in de bovenkant van het filter bloot dat u gebruikt om water in te gieten om de bus te vullen.

Aqueon noemt dit ding een “trechter”, maar daar ben ik het hartgrondig mee oneens. Dit ding heeft vaag de vorm van een trechter, maar de zijkanten zijn zo laag dat je nauwelijks water naar binnen zou moeten druppelen om morsen over de zijkant te voorkomen.

Ik heb er gewoon een echte keukentrechter in gestoken, zodat ik kon stoppen met overal water te morsen.

Zodra de bus vol is, vervang je de grote dop en sluit je het filter aan. Misschien moet je een paar keer loskoppelen / opnieuw aansluiten, maar het zou vrij gemakkelijk water moeten gaan overhevelen.

Gelukkig houden de slangkleppen de sifon voor u vast na onderhoud, zodat u deze procedure niet elke keer hoeft te doorlopen wanneer u dit ding kapot maakt.

Onderhoud: het schoonmaken van dit filter was super eenvoudig.

Mijn grootste klacht is dat je je handen in het vuile poepwater moet steken om uit de manden te komen. Ik geef veel de voorkeur aan de centrale handgreep op de Fluval-filters waarmee je alle manden in één keer van bovenaf kunt halen.

Ik vond het niet leuk hoeveel smurrie er op de biomedia kwam. Ik moest het echt spoelen met ontchloreerd water. Ik denk dat het hebben van extra mechanische media dit zou voorkomen.

Lawaai: dit filter kwam op de vierde plaats in totaal in termen van geluid. Het zette 54,9 decibel uit. Je hoort een gestaag gezoem van dit filter. Het is helemaal niet luid, maar het is een beetje meer merkbaar dan sommige van de anderen.

Het beste voor: de Aqueon Quietflow is een geweldig filter voor beginners. Als je nieuw bent bij busfilters, denk ik dat dit een geweldige eerste stap is.

Het is een van de meest economische filters van het stel en daarom is het een goede keuze voor iemand die een nieuw soort filtratie wil uitproberen, maar niet de bank wil breken bij een experiment.

Ik zou het aanbevelen voor tanks van 40-55 gallon (151-208 liter). Het heeft het heel goed gedaan op mijn boegfront.

Pros:

 • Verschillende uitstroomopties
 • Eenvoudig in te stellen
 • Eenvoudig onderhoud

Tegens:

 • Priming is een grote pijn
 • Waterpolijstunit is gimmicky
 • Heeft meer mechanische media in de bus nodig

Aqueon QuietFlow Canister Filter 200 GPH, voor aquaria tot 55 gallon

Aqueon QuietFlow Canister Filter 200 GPH, voor aquaria tot 55 gallon

Laatste update op -11-23 / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Je kunt mijn volledige diepgaande beoordeling van het Aqueon Quietflow-busfilter hier lezen.

6. Marineland Magniflow

GPH: 249.5

Installatie: het was moeilijker om dit filter geïnstalleerd te krijgen dan een van de anderen. Ik was zeer ontstemd.

Het instellen van alle spullen aan de binnenkant van het filter is vrij eenvoudig. Dit filter maakt gebruik van stapelkorven, zoals de meeste busfilters. Je hoeft alleen maar de media te spoelen en alles in het lichaam van het filter te plaatsen.

Het zijn alle stukken van buitenaf die een serieuze pijn zijn.

De slangen voor dit filter zijn erg stijf en moeilijk te leiden waar je ze wilt hebben. Ik had moeite om de slangen ook aan de in- en uitstroomleidingen bevestigd te krijgen. Ik heb zelfs geprobeerd om ze een beetje in te smeren met vaseline om het gemakkelijker te maken en het was nog steeds vervelend.

Om het af te maken, moet u deze kleine plastic slangklemmen gebruiken om de inlaat- / uitstroomleidingen op hun plaats te houden. Deze smalle klemmen zijn moeilijk en zelfs pijnlijk om met je vingers dicht te duwen. Ik vond ze echt helemaal niet leuk.

Wel vond ik de snelsluitklep op dit filter wel leuk. Beide slangen worden aangesloten op een centrale klep die u kunt gebruiken om de waterstroom veilig af te sluiten. De klep kan met een hendel van de motorkop worden gegooid, waardoor het onderhoud eenvoudiger wordt.

Maar het was een grote worstelwedstrijd om de slangen los genoeg te krijgen om aan de klep te bevestigen.

Het hele installatieproces was ongemakkelijk en ongemakkelijk. Ik was geen fan.

Priming: het is eenvoudig om dit filter te laten primen. Er is een grote priming-knop aan de bovenkant van de motorkop. Je duwt hier gewoon een paar keer op en er begint water in de bus te stromen.

De slangklep houdt de sifon voor u vast, waardoor het aanzuigen na onderhoud vrij moeiteloos verloopt.

Onderhoud: het is heel eenvoudig om onderhoud uit te voeren aan dit filter.

Het is gemakkelijk om de slangen van de bovenkant van het filter te halen, wat fijn is.

Ik hou er niet van dat je je arm in het vuile poepwater moet steken om de manden eruit te trekken. Ik geef veel meer de voorkeur aan de handgrepen op de Fluval-filters waarmee ik alle manden in één keer kan uittrekken.

Ik vond het ook niet leuk hoe vies de biomedia was vanwege het gebrek aan mechanische filtermedia van dit filter. Ik zou wat extra sponsmateriaal toevoegen als ik dit filter op lange termijn zou gebruiken.

Lawaai: dit is het op één na luidruchtigste filter dat ik heb getest. Ik kreeg een waarde van 55,1 decibel. Dit filter zet een gestage brom af. Het is niet luid, maar omdat het iets meer dan 3 keer luidruchtiger is dan de Fluval FX6, valt het iets meer op dan sommige van de andere filters.

Het beste voor: Ik zou dit filter aanbevelen voor tanks van 40-55 gallon (151-208 liter).

De Magniflow is iets goedkoper dan de Fluval 407. Het kan dus een goede keuze zijn voor iemand die veel van dezelfde functies wil als Fluval, maar graag wat geld van de kosten wil scheren.

Pros:

 • Eenvoudig onderhoud
 • Concurrerende functies tegen een voordelige prijs
 • Geweldige snelle aansluitklep

Tegens:

 • Installatie was een pijn
 • Een beetje luidruchtiger dan sommige filters
 • Te weinig mechanische media
Verkoop


Marineland Magniflow Canister Filter Voor aquaria, Eenvoudig onderhoud

Marineland Magniflow Canister Filter Voor aquaria, Eenvoudig onderhoud

Laatste update op 22-11- / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Je kunt mijn volledige diepgaande review over het Marineland Magniflow busfilter hier lezen.

7. Poollicht

Polar Aurora bus filter unboxed

GPH: 196.94

Installatie: installatie was ook een beetje lastig voor dit filter.

De instructies ontbraken echt, dus ik moest sommige dingen met vallen en opstaan uitzoeken.

Dit filter bevat een sproeibalk, wat ik leuk vind, maar de gebogen uitstroompijp laat je niet toe om de staaf heel ver in het water te plaatsen. Ik wou dat het een extender had waarmee je het verder in de tank kon plaatsen.

Ik had echt moeite om de stang ver genoeg naar beneden te krijgen, zodat hij onder water was in plaats van net boven het oppervlak te spuiten.

Ik was echt onder de indruk dat dit filter wordt geleverd met zijn eigen ingebouwde UV-sterilisator. Deze functie kan helpen bij het doden van algen, virussen en bacteriën in de waterkolom en helpen bij de helderheid van het water.

Priming: het was moeilijk om dit filter geprimed te krijgen. Ik had het moeilijker om dit filter te prikken dan een van de anderen.

Het heeft een grote priming-knop bovenop de motorkop, maar het was nog steeds erg gevoelig om het water in de bus te laten stromen.

Toen ik eindelijk de bus had om te vullen, wilde het filter nog steeds niet opstarten toen ik het inplugde.

Ik heb een goede 20 minuten besteed aan het aansluiten / loskoppelen van de bus, het opnieuw proberen van de knop, het opnieuw proberen van de stekker, voordat deze eindelijk opstartte.

Ik had een soortgelijke ervaring na het doen van onderhoud. Dit filter is gewoon gevoeliger dan de anderen.

Onderhoud: het is zeer eenvoudig om dit filter tijdens onderhoud schoon te maken.

Nogmaals, ik vond het niet leuk om mijn arm in het poepwater te moeten steken om de manden eruit te trekken.

Ook vond ik, net als sommige van de andere filters, de biomedia te vies vanwege een gebrek aan mechanische filtermedia.

Maar over het algemeen was het niet moeilijk of tijdrovend om dit filter af te breken en opgesloten afval op te ruimen.

Lawaai: dit was het luidruchtigste filter dat ik heb getest. Het was 4 keer luidruchtiger dan de Fluval FX6 en bracht 56,4 decibel uit.

Je hoort een zoemend geluid uit dit filter, een beetje scherper van een geluid dan het gezoem dat de meeste anderen uitstellen. Het is niet super luid, maar je zult het zeker horen in een rustige kamer.

Het beste voor: Ik denk dat dit filter het beste is voor 30-50 gallon (113-190 liter) filters.

Dit is de zuinigste van alle filters die we hebben uitgeprobeerd. Het is de beste keuze voor iemand die zich meer zorgen maakt over prijs dan over verfijning.

Pros:

 • Economisch
 • Wordt geleverd met een ingebouwde UV-sterilisator

Tegens:

 • Instructies zijn niet goed
 • Spray bar reikt niet genoeg naar beneden
 • Luidste van alle filters
 • Priming was moeilijk

Polar Aurora Gratis Media 265GPH / 370GPH / 525GPH Extern Aquarium Filter met ingebouwde pomp Kit Canister (370GPH)

Polar Aurora Gratis Media 265GPH / 370GPH / 525GPH Extern Aquarium Filter met ingebouwde pomp Kit Canister (370GPH)

Laatste update op 22-11- / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Je kunt mijn volledige diepgaande beoordeling van het Polar Aurora-busfilter hier lezen.

Welk busfilter is het beste voor u?

Het testen van al deze filters was een enorm project, maar ik ben zo blij dat ik de kans heb gekregen om het te doen.

Het kan heel moeilijk zijn om te beslissen welk filter je moet kopen, vooral als ze zo duur zijn als veel busfilters. Gebruikersrecensies kunnen inconsistent zijn en het kan moeilijk zijn om alle gewenste informatie te vinden.

Ik heb geprobeerd een algemene indruk te geven van hoe het echt is om deze op te zetten en te gebruiken in een thuisomgeving. Op die manier zijn lezers gewapend met een heleboel informatie voordat ze hun geld op het spel zetten.

Zoals gewoonlijk maakte Fluval de beste show. Op dit moment heb ik ontzettend veel Fluval-producten gebruikt en ik moet zeggen dat hun spullen echt het extra geld waard zijn.

Soms moet je kijken naar de gebruikskosten van een product, in plaats van alleen naar de aanschafkosten.

Als dingen onbetrouwbaar zijn en kapot gaan, wordt het uiteindelijk een stuk duurder om constant goedkope apparatuur te vervangen dan om gewoon de goede dingen in de eerste plaats te kopen.

Maar ik begrijp ook hoe het is om met een krap budget te zijn, in welk geval de Aqueon Quietflow waarschijnlijk mijn eerste keuze zou zijn. Het is een uitstekende balans tussen prijs en handige functies.

Als u echter op zoek bent naar eenvoud, is de Eheim een geweldige keuze voor kleinere tanks. Het is old school, rechttoe rechtaan en gewoon de klus geklaard.

Het heeft niet alle toeters en bellen, maar het is zeer effectief in het filteren van visafval.

En ik ben dol op de Oase Biomaster voor tropische nanotanks. De ingebouwde kachel is een heel handige functie.

Laatste update op 22-11- / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Recent Posts

link to zuurstofsteen

zuurstofsteen

Zuurstofsteen: Alles wat u moet weten over deze unieke steen Als u op zoek bent naar een zeldzame edelsteen, moet u zeker eens kijken naar de zuurstofsteen. Dit mineraal is niet alleen bijzonder...