Aqueon Quietflow Canister Filter Unboxed, getest en beoordeeld


Het Aqueon Quietflow-busfilter is verkrijgbaar in verschillende maten tot 150 gallon aquaria.

Om u te helpen beslissen of dit het juiste busfilter voor u is, heb ik de Quietflow gekocht en op mijn engelentank geplaatst.

Na het een aantal weken te hebben uitgevoerd, geeft deze recensie je een volledig overzicht van hoe ik het heb getest, wat ik leuk vond en niet leuk vond en hoe het zich verhoudt tot andere busfilters.

TLDR: Overzicht van beoordelingen

Ik denk dat dit een geweldige keuze is voor iedereen die wil uitproberen met behulp van busfilters, maar niet veel geld wil laten vallen op het experiment.

De Aqueon Quietflow heeft geweldig werk geleverd door het aquariumwater te filteren, alles kristalhelder te houden en de waterparameters op mijn 40 gallon (151 liter) bowfront tank te behouden.

Dit filter heeft geen enorme motor, dus ik raad het aan voor tanks die 40-55 gallons (151-208 liter) zijn. Ik zou het echt niet proberen op iets van meer dan 55 gallons.

Deze Aqueon heeft niet alle toeters en bellen van super dure filters, maar het is een solide en economische keuze die echt goed presteerde tijdens het testen.


Aqueon QuietFlow Bus Filter |

Aqueon QuietFlow Bus Filter |

Laatste update op 22-11- / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Hoe ik het Aqueon Quietflow Canister Filter heb getest

Ik wilde deze bus graag eens proberen en er de echte gebruikerservaring mee krijgen. Dus ik zet het op mijn 40 gallon (151 liter) bowfront tank waar ik een stel Filipijnse Blauwe Pinoy maanvissen uitgroei.

Ik heb dit filter enkele weken gebruikt om te zien hoe het was om het aan de praat te krijgen en er routineonderhoud aan te doen. Zoals altijd maakte ik onderweg een heleboel notities en foto’s, zodat ik alles kon documenteren.

Specifiek keek ik naar de volgende factoren:

 • Installatie – was het in eerste instantie moeilijk om dit filter in te stellen?
 • Priming – hoe moeilijk is het om dit filter klaar te krijgen wanneer u het voor het eerst instelt en na routineonderhoud?
 • Voorstelling – was het filter in staat om gezonde waterparameters te behouden? Heeft het goed werk geleverd bij het vangen van vast afval? Hoe was de helderheid van het water in de tank?
 • Onderhoud was het moeilijk om routineonderhoud aan dit filter uit te voeren?
 • Lawaai – hoeveel geluid heeft dit filter uitgestraald?

Wat zit er in de doos?

Aqueon Quietflow Canister Filter Unboxed

Er zijn nogal wat accessoires die bij dit filter worden geleverd! (Kat niet inbegrepen)

In de doos vindt u:

 • Bus
 • 3 stapelmediamanden
 • Filter media:
  • Grove spons
  • Keramische noedels
  • Bio ballen
  • Actieve kool
 • Slangen
 • Slangventielen
 • Spuitbalk
 • Directionele uitstroommondstuk
 • Waterpolijsting hang-on-back unit
 • Waterpolijstcartridge
 • Inlaatbuis met vlek
 • Handleiding

Ik moet wel zeggen dat van alle busfilters die ik heb getest, deze de grootste verscheidenheid aan uitstroomhulpstukken heeft. Veel bussen hebben slechts één of twee uitstroomopties, maar dit filter wordt eigenlijk geleverd met drie!

Hang-on-the-Back Water Polijstunit

De Quietflow heeft een unieke functie die geen van de andere bussen die ik heb gezien bevat: een waterpoetsende hang-on-the-back unit. In plaats van een traditioneel directioneel uitstroommondstuk of een sproeibalk, ziet dit apparaat eruit als een gewoon hang-on-the-back filter dat over de achterkant van de tank haakt.

De uitstroomslang sluit aan op de onderkant van het apparaat en voert water uit de voorkant. Het water stroomt door een filterpatroon met carbon en een superfijn wit polijstkussen.

Het hele idee is dat dit een extra fase van mechanische filtratie biedt die kleine deeltjes opvangt en de helderheid van het water bevordert.

Ik ben niet de grootste fan van deze bijlage. Een deel van de aantrekkingskracht van een busfilter is dat je het filter niet zo veel opmerkt omdat de bus onder de kast is verborgen.

Maar als je deze hang-on-the-back unit toevoegt, heb je nu dit kolossale, dikke zwarte ding dat aan de achterkant van de tank hangt. Niet mijn favoriete look.

Ik denk ook dat dit een gimmicky ding is dat bedoeld is om je elke maand wegwerpcartridges te laten kopen. Cartridges zijn het brood en de boter van veel filterbedrijven, maar ik vind ze echt niet leuk.

Ik zou veel liever de spuitbalk gebruiken voor de uitstroom en dan gewoon extra herbruikbare mechanische media in de bus toevoegen.

Toegegeven, dat is mijn eigen persoonlijke voorkeur, maar daar ga je.

Laten we nu eens kijken naar de criteria die ik eerder heb uiteengezet:

Installatie

Het installeren van dit filter verliep zeer soepel.

Je krijgt drie ruime mediamanden die worden geleverd met alle filtermedia die je nodig hebt om dit direct uit de doos aan de praat te krijgen:

 • Grove spons
 • Grote mesh zak van actieve kool
 • Mesh zak van keramische noedels
 • Losse plastic bioballen

Zorg ervoor dat u al uw media afspoelt voordat u deze installeert. De koolstof- en keramische stukken zijn vooral gevoelig voor het creëren van stof tijdens het verzenden.

Ik vind het geweldig dat je zoveel biomedia krijgt met dit filter. Ik was in staat om de hoeveelheid biomedia die ik in mijn vorige hang-on-the-back filter had uitgevoerd, in principe te verdrievoudigen.

Voor deze installatie heb ik de bus in de standaard neergezet. Ik heb de slangen door gaten in de achterkant van de standaard naar de bovenkant van de tank geleid. Het opzetten van deze set-up ging heel goed.

Ik heb alle drie de uitstroomhulpstukken geprobeerd, maar merkte dat ik de voorkeur gaf aan de spuitbalk boven de andere twee. Aangezien ik wat jonge maanvissen in deze tank heb, wilde ik de stroming zoveel mogelijk verspreiden.

De slangen waren gemakkelijk te snijden om te passen en liepen door de achterkant van de standaard.

Een ding waar ik niet gek op was, waren de snelkoppelingskleppen die bij dit filter worden geleverd. Je kunt de waterstroom gemakkelijk afsluiten, maar wanneer je de slangen loskoppelt, moet je ze losdraaien als een tuinslang.

Ik geef de voorkeur aan snelle verbindingen die gewoon ontgrendelen en uitklappen, zoals die op Fluvals, Eheims en Polar Auroras.

Ik zou ook willen dat er meer mechanische media in de bus zaten. Ik moet toegeven dat Fluval alle andere filters verslaat die ik heb getest als het gaat om mechanische media.

Ik waardeerde de handleiding die bij dit filter werd geleverd. Alles was heel goed uitgelegd en ingedeeld.

Priming

Ok, dus het prikken van dit filter is niet slecht, maar het is een beetje raar en kan een beetje rommelig zijn.

Aqueon gebruikt een andere priming-methode dan alle andere bussen die ik heb geprobeerd. Er is een grote schroefdop aan de bovenkant van de bus. Je opent dit om er een “trechter” onder bloot te leggen.

Het is de bedoeling dat je water door de opening in de “trechter” giet om de bus met water te vullen. Zodra u geen water meer kunt gieten, kunt u de grote dop vervangen en het filter aansluiten, en het begint meteen.

Ik zet echter “trechter” tussen aanhalingstekens omdat, ja, dit ding in theorie op een trechter lijkt, maar in de praktijk niet zo veel.

Ik morste overal water en probeerde de bus te vullen. Dus heb ik een echte keukentrechter toegevoegd om het probleem op te lossen.

Maar als je dit doet, moet je heel langzaam gaan. Als je de bus overvult, krijg je een hoop stilstaand water in de trechter. Het kan overal morsen als je de trechter eruit probeert te trekken.

Ik heb het overtollige water eruit gehaald met een grote kalkoen baster, dus het viel mee. Maar als ik dit ooit nog een keer moet doen, zal ik langzamer gaan als de bus bijna vol raakt om overvulling te voorkomen.

Voorstelling

GPH: 200

Ik was onder de indruk van hoeveel vast afval dit filter uit de tank kon trekken. En zelfs zonder de waterpolijsteenheid was de waterhelderheid uitstekend.

Mijn parameters bleven stabiel en waren perfect tijdens het testen, ondanks dat deze tank zwaar gevuld was.

Ik zou comfortabel zijn om dit filter op 40-55 gallon (151-208 liter) tanks te plaatsen.

Onderhoud

Het is echt helemaal niet moeilijk om onderhoud aan dit filter te doen, maar er zijn een paar muggenzifterige dingen waarvan ik denk dat ze kunnen worden verbeterd.

Mijn grootste probleem met dit filter is het loskoppelen van de slangen wanneer je onderhoud moet doen.

Alle andere filters die ik heb getest, hebben een slimme functie waarmee je de waterstroom door de slangen kunt uitschakelen en ze vervolgens snel van de bovenkant van de motorkop kunt losmaken.

Maar op deze Aqueon-bus moet je elk van de slangen losdraaien alsof je het vrouwelijke uiteinde van een tuinslang losmaakt.

Dit is veel omslachtiger en vervelender dan de snelle aansluitkleppen op concurrerende bussen.

Het kan ook moeilijk zijn om de slangen goed te laten aansluiten wanneer u de slangen opnieuw probeert te bevestigen. Dus je besteedt een hoop tijd aan het draaien en draaien van het ding, maar je komt nergens.

Dit was vooral onhandig omdat de bus was gelokaliseerdonderin de tribune. Ik moest bukken en daar in een rare hoek instappen om de slangen los te krijgen.

Zodra de slangen waren losgemaakt, was het eenvoudig om de motorkop los te maken en opzij te zetten.

Een ander ding dat ik niet leuk vond aan het doen van onderhoud aan dit filter, was de mediamanden uit de bus halen.

Je moet je hand in het chagrijnige, vuile filterwater steken om elke mand er individueel uit te trekken. Ik heb veel liever een centrale handgreep waarmee ik alle mediamanden in één keer uittrek, zoals op Fluval-filters.

Dit is geen absolute dealbreaker of zoiets. Ik steek mijn hand liever niet in het troebele poepwater.

Nadat ik het filter uit elkaar had gehaald, was het eenvoudig om de sponzen en biomedia uit te spoelen in een emmer tankwater. Ik vond het niet leuk hoeveel puin er in zo’n korte tijd overal in de biomedia was.

In de toekomst zal ik veel meer herbruikbare sponzen toevoegen om meer van de smurrie te vangen en uit de biomedia te houden.

Lawaai

Een decibelmeter gebruikt om te meten hoeveel geluid dit filter uitzendt.

Ik kreeg een gemiddelde waarde van 54,9 decibel. Dit is stiller dan andere filters die ik heb getest, zoals de Polar Aurora, maar het is luider dan andere, zoals beide Fluval-filters die ik heb getest.

Dit filter geeft een zacht gierend geluid af. Je zou het merken in een hele rustige kamer, maar eerlijk gezegd, met alle drukte in mijn woonkamer, merkt niemand het geluid op dat dit filter maakt.

Trouw aan zijn naam, deze bus is mooi en rustig.

Algemene voor- en nadelen

Pros:

 • Zuinig in vergelijking met andere merken
 • Rustig lopen
 • Meer uitstroomopties dan elk ander filter
 • Ruime filtermanden
 • Veel biomedia

Tegens:

 • Heeft meer mechanische filtratie nodig
 • Onhandig om de slangen los te koppelen
 • Geen centrale handgreep om de mediamanden te verwijderen

Aqueon QuietFlow Bus Filter |

Aqueon QuietFlow Bus Filter |

Laatste update op 22-11- / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Hoe verhoudt de Aqueon Quietflow zich tot elkaar?

Ik denk dat dit filter goed bestand is tegen de concurrentie.

Het is GPH is veel minder dan kolossen, zoals de Fluval FX6 en 407 filters, maar die zijn bedoeld voor veel grotere tanks. Deze Aqueon is geweldig voor kleinere tanks. Het heeft goed werk geleverd op mijn bowfront tank.

Het is een beetje middle of the road als het gaat om lawaai, het is niet de luidste of de stilste. Maar over het algemeen zou ik denken dat elke gemiddelde persoon dit filter als ‘stil’ zou beoordelen.

De filtermedia die worden meegeleverd zijn erg mooi, maar ik zou willen dat het meer herbruikbare sponzen in de bus had voor mechanische filtratie.

Ook is dit filter een goede keuze als je een beperkt budget hebt.

De aquariumhobby kan behoorlijk duur zijn. Gewoon naar buiten gaan en enkele honderden dollars op een busfilter laten vallen, gewoon om te zien of het voor uw tank zal werken, is voor veel mensen onrealistisch.

Maar dit Aqueon-filter heeft veel geweldige functies zonder het enorme prijskaartje. Het is geweldig voor beginners.

Voor wie is de Aqueon Quietflow het beste?

Ik denk dat dit een geweldig filter is voor iedereen die de kloof wil overbruggen en canisterfilters wil gaan gebruiken, maar geen enorme financiële toezegging wil doen.

Dit is een geweldig busfilter voor beginners. Het heeft goed gepresteerd op mijn tank en heeft geweldig werk geleverd door afval op te vangen en mijn waterparameters te onderhouden.

Ik zou dit aanbevelen voor tanks van 40-55 gallon (151-208 liter). Het is echt goed gedaan op mijn boegfront.

Het was heel eenvoudig in te stellen, het onderhoud was eenvoudig en het bevat tonnen media.


Aqueon QuietFlow Bus Filter |

Aqueon QuietFlow Bus Filter |

Laatste update op 22-11- / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Recent Posts

link to zuurstofsteen

zuurstofsteen

Zuurstofsteen: Alles wat u moet weten over deze unieke steen Als u op zoek bent naar een zeldzame edelsteen, moet u zeker eens kijken naar de zuurstofsteen. Dit mineraal is niet alleen bijzonder...