Fluval M Series Heater Unboxed &beoordeeld (Een betrouwbaar werkpaard?)


Als ik naar Fluvals M-serie kijk, denk ik aan throw-back. Niets bijzonders, alleen nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Dus, hoe verhoudt de M-serie zich tot de meer chique E-serie? En hoe zit het met andere kachels in dezelfde klasse?

Ik kocht 5 kachels, waaronder de M-serie, en testte ze tegen elkaar in mijn tanks om te zien hoe ze presteren. In deze gids zal ik mijn resultaten met u delen, zodat u de juiste beslissing kunt nemen over welke aquariumverwarmer voor u geschikt is,

TLDR – Fluval M-serie verwarming Review

De Fluval M200 is een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een eenvoudig te gebruiken kachel in old school stijl.

Ik kocht een nieuwe M200 ter vergelijking tussen het en vijf andere kachels voor een uitgebreide beoordeling die naar al hun functies keek.

Bovendien gebruik ik al jaren een M200 in een van mijn 40 gallon (151 liter) tanks.

Ik heb dus veel ervaring met deze kachel en ik voel me op mijn gemak om hem enthousiast aan te bevelen.

Deze kachel presteerde goed tijdens het testen. Het is eenvoudig te installeren en te kalibreren en het zorgde voor zeer consistente temperaturen.

Mijn klachten zijn echt klein:

 • Glazen buitenkant
 • Geen ingebouwde verwarmingsbescherming
 • Geen oververhitting of droge sensor

Dit zijn echter allemaal problemen die de overgrote meerderheid van de kachels op de markt gemeen hebben. Het is niet zo dat het unieke fouten van de M200 zijn.

De Fluval E200 kwam over het algemeen als beste uit de bus in de head-to-head-uitdaging omdat hij nog een paar optionele functies heeft. Maar als u op zoek bent naar een eenvoudige en betrouwbare kachel, is de M200 een goede keuze.


Fluval M200 Dompelverwarmer, 200 Watt Kachel voor Aquaria tot 65 Gal., A784

Fluval M200 Dompelverwarmer, 200 Watt Kachel voor Aquaria tot 65 Gal., A784

Laatste update op -11-26 / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Wat zit er in de doos?

Fluval m200 aquariumverwarmer unboxed

Niet veel in de doos op deze, alleen de kachel en een instructief pamflet. Eenvoudig.

De beugel en zuignappen zijn al voor u geïnstalleerd. U kunt de kachel dus gewoon uit het pakket halen en deze onmiddellijk aan de achterkant van de tank plakken. Het is zo gemakkelijk om het te installeren.

De bovenkant van de kachel moet uit het water steken en u wilt ervoor zorgen dat de verdamping het water niet onder de minimale waterleiding op de kachel laat vallen.

Eenvoudig af te lezen temperatuurinstellingen – eenvoudig af te lezen temperatuurknop aan de bovenkant van de verwarmingsbuis.

Duurzaamheid – de buitenkant is gemaakt van glas. Ik zou liever een harder materiaal hebben, maar ik moet zeggen dat degene die ik al enkele jaren heb, stevig is gebleken. Koppel elke verwarming altijd los en geef hem de tijd om af te koelen voordat je hem uit het water haalt om scheuren te voorkomen.

Indicator licht – er brandt een blauw lampje tijdens de actieve warmtemodus. Geen stand-by lampje, helaas.

Oververhittings-/droogsensor – geen oververhitting of droge sensor. Laat deze kachel nooit, maar dan ook nooit buiten het water draaien.

Kachel bewaker – deze kachel heeft geen ingebouwde kachelafscherming.

Al deze tests werden uitgevoerd met een 200 watt verwarming in een 55 gallon tank. Als uw tank groter of kleiner is, zijn er verschillende andere maten van de Fluval M-serie verwarming die zouden werken.

Hoe ik de Fluval M-serie aquariumverwarmer heb getest

Ik heb deze kachel getest als onderdeel van een head-to-head vergelijking tussen vijf verschillende kachels die ik heb gekocht:

 1. Fluval E200
 2. Hygger 200 Digitale Kwartsverwarmer
 3. Fluval M200
 4. Eheim Jager Thermostaat Aquariumverwarming
 5. HITOP Verstelbare PTC Aquariumverwarming

Elke kachel werd geïnstalleerd in de 55 gallon (208 liter) cichlidentank in mijn woonkamer en mocht een week draaien.

Ik maakte een heleboel aantekeningen en foto’s, zodat ik kon documenteren hoe het onderweg ging.

Ik was op zoek naar zeer specifieke criteria waarop ik mijn oordelen kon baseren:

 • Installatie – was het gemakkelijk of moeilijk om deze kachel te installeren?
 • Calibratie – hoe moeilijk was het om de kachel de juiste temperatuur in de tank te laten handhaven? Kon je het instellen en vergeten of moest je er een hoop mee knoeien?
 • Consistentie – hield de kachel de tank de hele dag op een constante en constante temperatuur of waren er merkbare temp schommels?
 • Optionele functies – er zijn enkele functies die ik erg nuttig heb gevonden tijdens mijn jaren van vis houden:
  • Eenvoudig af te lezen temperatuurinstellingen – je zou echt niet denken dat duidelijke temperatuurregelaars een optionele functie zouden zijn, maar geloof me, er zijn veel kachels die onmogelijk te lezen of zelfs niet-bestaande markeringen voor de instellingen hebben.
  • Duurzaamheid – de buitenkant van een kachel kan worden gemaakt van een verscheidenheid aan materialen, zoals keramiek, glas, plastic of titanium. Plastic en titanium zijn niet kwetsbaar voor scheuren en breuken zoals glas en keramiek.
  • Indicator licht – kachels hebben verschillende stijlen van indicatielampjes. Sommige hebben geen indicatielampjes (wat zuigt!). Anderen hebben één indicatielampje dat aangaat wanneer het verwarmingselement draait. De beste zijn kachels die een lampje hebben voor de actieve verwarmingsmodus en een andere voor de stand-bymodus. Dit laat u weten dat de kachel is aangesloten en stroom heeft, zelfs als deze het water niet actief verwarmt.
  • Oververhittings-/droogsensor – een oververhittingssensor is bedoeld om het verwarmingselement noodstop uit te voeren als de watertemperatuur te hoog wordt. Een droge sensor schakelt het verwarmingselement uit als het detecteert dat de kachel geen water meer heeft. Dit voorkomt oververhitting die scheuren, verbrijzelingen, smelten of zelfs ernstige brandwonden kan veroorzaken. Mijn vader kreeg een vervelende brandwond van een aquariumkachel. Serieus, geen pretje. Wees voorzichtig!
  • Kachel bewaker – ook al draait hij onder water, een aquariumverwarmer wordt nog steeds heet genoeg om een vis te verbranden die hem aanraakt. Een kachelbeschermer is een plastic kooi die de kachel omringt en voorkomt dat vissen deze aanraken.

De tank die ik gebruikte om de kachels te testen, is een standaard 55 gallon. De ruimte is geklimatiseerd en heeft een gemiddelde temperatuur van 70°F (24°C). De doeltemperatuur voor de tank was 75 ° F (24 ° C).

Ik plaatste een stel thermometers langs de voorkant van de tank. Dat maakte het gemakkelijk om de temperatuur gedurende de dag in de gaten te houden.

Ook gebruik ik al enkele jaren een M200-kachel in een van mijn 40 gallon (151 liter) tanks. Ik heb een nieuwe gekocht om te testen en heb ontdekt dat de prestaties zeer consistent zijn.

Ik heb dus veel ervaring met deze kachel in het bijzonder, en ik ben blij om mijn inzichten erover te delen.


Fluval M200 Dompelverwarmer, 200 Watt Kachel voor Aquaria tot 65 Gal., A784

Fluval M200 Dompelverwarmer, 200 Watt Kachel voor Aquaria tot 65 Gal., A784

Laatste update op -11-26 / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

U kunt de volledige round-up aquariumverwarmerbeoordeling hier bekijken

Fluval M200 Review &testresultaten

Ik moet zeker zeggen dat dit een solide kleine kachel is. Het is niet de meest geavanceerde ding op de markt, maar als je op zoek bent naar een old school werkpaard van een kachel, zou dit mijn nummer één keuze zijn. Zorg ervoor dat u het in een gebied met een hoog debiet plaatst, zodat de warmte door de tank wordt verspreid.

De installatie duurt ongeveer vijf minuten, supereenvoudig. Plak de kachel gewoon op de tankwand en sluit deze aan. Het was ZOVEEL gemakkelijker dan de HITOP, Hygger of zelfs de Eheim-kachels als het ging om installatie.

De zuignappen zijn echt sterk. Die op de M200 die ik al enkele jaren heb, houden nog steeds stand.

Ik hoefde de temperatuurinstellingen slechts twee keer aan te passen om het op 75 ° F te houden. Als er iets is, moet je deze kachel misschien een beetje lager zetten, het is behoorlijk efficiënt. De enige kachel die makkelijker te kalibreren was, was de E200.

Fluval m200 aquariumverwarmer in aquarium

Toen ik de tank eenmaal op 75 ° F had, hield de M200 hem daar gewoon zonder problemen. De temp bleef de rest van de week lekker stabiel.

Het was veel consistenter dan de HITOP- of Hygger-kachels die ik heb getest, veel meer zelfs.

Ik wou dat deze kachel werd geleverd met een kachelbeschermer, zoals de Fluval E200 doet. Vissen kunnen er tegenaan schuren en verbrand raken, dus houd een oogje in het zeil voor vissen die achter deze kachel proberen te zwemmen.

Mijn andere klacht is dat de buitenkant van glas is. Ik had liever onbreekbaar plastic of titanium gezien. Wees voorzichtig, snelle temperatuurschommelingen kunnen ervoor zorgen dat de kachel barst.

Zoals ik al zei, ik gebruik al enkele jaren een van deze en ik heb geen scheuren of verbrijzelingen gehad. Dit wordt geholpen door het feit dat ik ijverig al mijn kachels loskoppel voordat ik ze verwijder of de t leegmaakank.

Terzijde, ik weet dat dit subjectief is, maar ik kan het niet laten om het uiterlijk van deze kachel leuk te vinden. Het heeft een gespiegelde afwerking die er voor mij een beetje modern en cool uitziet. Alsof het thuishoort in een laboratorium.

De iets chiquere Fluval E200 werd uiteindelijk mijn nummer één keuze na het vergelijken van alles voor de head-to-head uitdaging, maar ik zou ook niet aarzelen om nog een van deze M200’s te kopen.

Als het gaat om old school stijl buisverwarmers, krijgt dit mijn hoogste aanbeveling.


Fluval M200 Dompelverwarmer, 200 Watt Kachel voor Aquaria tot 65 Gal., A784

Fluval M200 Dompelverwarmer, 200 Watt Kachel voor Aquaria tot 65 Gal., A784


Fluval E200 Geavanceerde elektronische kachel, 100 watt verwarming voor aquaria tot 65 Gal., A773

Fluval E200 Geavanceerde elektronische kachel, 100 watt verwarming voor aquaria tot 65 Gal., A773

Laatste update op -11-27 / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Algemene voor- en nadelen

Pros:

 • Constante temperatuur
 • Eenvoudig te installeren
 • Eenvoudige kalibratie
 • Ziet er cool uit

Tegens:

 • Buitenkant is glas dat kan barsten / breken
 • Geen ingebouwde verwarmingsbescherming

Conclusies

Ik hou echt van deze kachel en denk dat het een geweldige keuze is.

De M200 presteert consistent en presteerde geweldig tijdens het testen. Degene die ik in mijn 40 gallon tank heb, is uitstekend geweest. Ik heb er de afgelopen jaren geen enkele moeite mee gehad.

Over het algemeen won de meer chique, dancy Fluval E200-kachel mijn head-to-head-uitdaging, maar deze Fluval M200 is de beste old school-stijl kachel die ik ooit heb gebruikt.

Het is eenvoudig te installeren, te gebruiken en te kalibreren en het is een klein werkpaard dat voor u zal blijven sjokken zolang het de juiste zorg krijgt. Over het algemeen is het gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken met heel weinig gedoe.

Ik hoop dat je dit artikel nuttig vindt.

Ik wens u en uw vissen het allerbeste!


Fluval M200 Dompelverwarmer, 200 Watt Kachel voor Aquaria tot 65 Gal., A784

Fluval M200 Dompelverwarmer, 200 Watt Kachel voor Aquaria tot 65 Gal., A784


Fluval E200 Geavanceerde elektronische kachel, 100 watt verwarming voor aquaria tot 65 Gal., A773

Fluval E200 Geavanceerde elektronische kachel, 100 watt verwarming voor aquaria tot 65 Gal., A773

Laatste update op -11-27 / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Recent Posts

link to zuurstofsteen

zuurstofsteen

Zuurstofsteen: Alles wat u moet weten over deze unieke steen Als u op zoek bent naar een zeldzame edelsteen, moet u zeker eens kijken naar de zuurstofsteen. Dit mineraal is niet alleen bijzonder...