Marineland Magniflow Cansiter Filter Unboxed, Getest en Beoordeeld


Marineland beweert dat ze ’s werelds toonaangevende merk van innovatieve apparatuur en omgevingen zijn voor consumenten die de ultieme aquatische showcase willen creëren”

Dus ik was behoorlijk enthousiast om hun Magniflow-busfilter in handen te krijgen en het op mijn eigen tanks te laten draaien om te zien hoe het bestand is tegen gebruik in de echte wereld.

In deze review laat ik je zien hoe ik het heb getest, wat ik wel en niet leuk vind, hoe het zich verhoudt tot vergelijkbare busfilters en voor wie het Marineland Magniflow-busfilter het beste is.

TLDR: Overzicht van beoordelingen

Ik hou van de Marineland Magniflow, voor het grootste deel. Wat betreft prijs, biomediacapaciteit, prestaties en primeming deed dit filter het goed tijdens het testen.

Ik heb geworsteld met het installeren van dit filter, het was geen goede ervaring voor mij en ik heb nog nooit zo hard hoeven vechten om een bus aan de praat te krijgen.

Ik heb ook een aantal kieskeurige dingen over het doen van onderhoud aan dit filter waarvan ik denk dat het kan worden verbeterd, en ik wou dat het meer mechanische media bevatte.

Over het algemeen vond ik de Magniflow echter een goede, betrouwbare machine die het werk gedaan kreeg.

Het is niet dat ik een hekel heb aan dit filter, het is gewoon dat ik werkelijk zoals de Fluval 407 meer.

De 407 is de grootste en naaste concurrent van de Magniflow. De twee bussen hebben zelfs hetzelfde rode en zwarte kleurenschema en lijken erg op elkaar. En ik denk dat de 407 een voorsprong heeft op de Magniflow.

De Marineland is iets goedkoper, maar naar mijn mening is het het extra geld waard om de toeters en bellen te krijgen die bij de Fluval horen.

Verkoop


Marineland Magniflow Bus Filter

Marineland Magniflow Bus Filter

Laatste update op 22-11- / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Hoe ik de Marineland Magniflow heb getest

Ik wilde dit filter echt testen en een idee krijgen van hoe het is om het dag in / dag uit te gebruiken.

Dus heb ik dit Marineland-filter opgezet op een paardentrog van 70 gallon (265 liter) die ik gebruik als een kweektank voor sommige goudvissen.

De trog bevat een school van 20 jonge komeetgoudvissen. Ik heb voor deze soort gekozen omdat goudvissen vrijwel eet- en poepmachines zijn en zowat de smerigste vissen zijn die beschikbaar zijn in de aquariumhobby.

Als een filter deze jongens kan weerstaan, weet je dat het goed moet zijn.

Ik heb het filter ingesteld en vervolgens enkele weken laten draaien. Vervolgens heb ik alles uit elkaar gehaald en schoongemaakt, net zoals je je normale aquariumfilter zou doen, zodat ik kon zien hoe het was om routineonderhoud aan dit filter uit te voeren.

Zoals altijd maakte ik onderweg veel aantekeningen en foto’s, zodat ik mijn gedachten kon verzamelen en een uitgebreide recensie kon schrijven.

In het bijzonder keek ik naar de volgende factoren:

 • Installatie – was het moeilijk om dit filter geïnstalleerd te krijgen?
 • Priming – hoe moeilijk was het om dit filter te laten starten als onderdeel van de eerste installatie en na onderhoud?
 • Voorstelling – heeft dit filter goed werk geleverd om gezonde waterparameters te behouden? Hoe was de helderheid van het water tijdens het gebruik van dit filter?
 • Onderhoud – was het moeilijk om routineonderhoud aan dit filter uit te voeren?
 • Lawaai – hoe luid was dit filter?

Wat zit er in de doos?

Marineland magniflow canister filter unboxed

Je krijgt nogal wat apparatuur met dit filter:

 • Bus
 • Snelsluitventiel
 • Slangen
 • Inlaatpijp met zeef
 • Uitstroompijp met directioneel mondstuk
 • Mediamanden
 • Natuurlijk herbruikbare spons
 • Mesh tas met actieve kool
 • Bio ballen
 • Keramische noedels
 • Slangklemmen
 • Zuignappen
 • Gebruiksaanwijzing

Laten we dus eens kijken naar de criteria die ik eerder heb uiteengezet:

Installatie

Marineland magniflow opgezet

Installatie was naar mijn mening het grootste nadeel van dit filter. Ik heb in mijn tijd VEEL aquariumfilters geïnstalleerd (ja, ik ben oud) en ik heb nog nooit zo geworsteld met een filter als bij deze.

Het krijgen van de uitstroom- en inlaatleidingen aan de slangen op dit filter was een gigantische pijn in de kont. Ik heb zelfs mijn truc geprobeerd om de leidingen in te smeren met een klein beetje chapstick om de slangen gemakkelijker te laten glijden, eend het was nog steeds moeilijk.

Zodra je de slangen eindelijk op de inlaat- / uitstroomleidingen hebt gewrongen, moet je ze op hun plaats vergrendelen met deze kleine plastic slangklemmen. De klemmen zijn erg smal en je moet sterke kracht gebruiken om ze naar beneden te laten bijten en stevig vast te houden.

De klemmen deden pijn aan mijn vingers toen ik ze dichtkneep. Het was echt ongemakkelijk en ik gaf het op en kneep ze dicht met een paar kanaalsloten.

Er staat niets in de instructies over het nodig hebben van gereedschap. Ik moet zeggen, ik was niet enthousiast over het gebruik van deze klemmen, het was geen goede ervaring.

Als het aan mij lag, zouden deze dingen een groot herontwerp ondergaan om ze gebruiksvriendelijker te maken.

Ook waren de slangen niet erg meedogenloos als het ging om proberen ze te laten buigen zoals ik ze nodig had.

De slangen vochten koppig tegen me bij elke stap van de weg. Ze wilden gewoon opgerold blijven en waren echt moeilijk te routeren waar ik ze nodig had.

Ik hield niet van het gebrek aan opties als het ging om de uitstroom voor dit filter. Er is geen sproeibalk inbegrepen, alleen een directioneel mondstuk. Dit is niet goed als je de stroom die uit het filter komt moet verspreiden.

Ook is de gebogen buis voor de uitstroom erg kort. Het hangt slechts een paar centimeter naar beneden aan de rand van de tank. Ik had veel liever gezien dat het verder het water in was gegaan.

Het directionele mondstuk komt ook HEEL gemakkelijk van de uitstroompijp af. Ik heb het per ongeluk meerdere keren tijdens de installatie afgeklopt. Het was echt vervelend.

Een goed ding over de installatie, het was heel gemakkelijk om de rubberen pakking voor de motorkop geïnstalleerd te krijgen. Soms kan het een groot gevecht zijn om zo’n pakking te laten zitten, maar deze gleed bij de eerste poging precies op zijn plaats.

Dit filter wordt geleverd met vier stapelmediamanden. U krijgt alle basisfiltermedia die u nodig hebt om aan de slag te gaan:

 • Mechanische media – grove spons
 • Biologische media – bioballen en keramische noedels
 • Chemische media –actieve kool

Ik heb dit filter ingesteld met de media waarmee het werd geleverd om te testen, en het presteerde goed.

Maar als ik dit filter op lange termijn zou gebruiken, zou ik de koolstof overslaan en extra herbruikbare sponzen toevoegen om de hoeveelheid mechanische filtratie te vergroten.

Zorg ervoor dat u alle filtermedia spoelt. Vooral de keramische noedels kunnen veel stof opbouwen door verdrongen te worden in de scheepvaart.

Ik hou wel van de snelsluitklep op dit filter. Je sluit de slangen aan op de klep en deze sluit aan op een poort aan de bovenkant van de motorkop. Het heeft twee hendels, een grote zwarte die de klep aan de bovenkant van de motorkop vergrendelt en een kleinere rode die je draait om de waterstroom uit en aan te zetten.

Het duurt slechts enkele seconden om de slangen aan te sluiten of los te koppelen van de bovenkant van de motorkop. Dit is geweldig voor onderhoud.

De motorkop gaat maar één kant op, maar het is niet moeilijk om erachter te komen. Een van de lange zijden van de bovenkant heeft een Marineland-logo dat je uitlijnt met een inkeping aan één kant van de bus.

Als je hem eenmaal goed hebt uitgelijnd, zit de motorkop stevig naar beneden met grote plastic klemmen en vormt gemakkelijk een goede afdichting.

Priming

Het aanzuigen van dit filter is eenvoudig zolang de inlaatslang rechtstreeks van de achterkant van de tank naar de bus loopt.

Er is een grote priming-knop aan de bovenkant van de motorkop. Ik heb dit een paar keer geduwd en de zwaartekracht begon water naar beneden te trekken in de bus.

Toen de bus eenmaal vol water zat, heb ik de motorkop gewoon aangesloten en deze begon meteen water uit de tank te zuigen, helemaal niet hard.

Voorstelling

Deze bus presteerde goed tijdens het testen.

Dit filter heeft geweldig werk geleverd bij het opvangen van afval. Sommige van de andere bussen die ik heb geprobeerd, hebben kleine hoopjes poep op de bodem van de trog achtergelaten, maar dit filter heeft dat allemaal opgezogen en in de spons gevangen.

Mijn waterparameters bleven stabiel tijdens het testen. Ik had geen ammoniak- of nitrietpieken.

De helderheid van het water was geweldig in deze periode. Ik had geen last van troebelheid of overtollig afval in het water.

Onderhoud

Het uitvoeren van onderhoud aan dit filter was heel eenvoudig.

Ik heb de stekker uit de bus getrokken en de waterstroom afgesloten met de rode hendel op de snelsluitklep en de slangen losgekoppeld van de motorkop.

Ik heb de motorkop zelf eraf gehaald en aan de kant gezet.

De bus zelf is een beetje onhandig om te dragen als hij vol water en de media zit, dus ik koos ervoor om de manden eruit te halen voordat ik hem probeerde te verplaatsen.

Ik hou niet van dat ik mijn hand in het vuile filterwater moest steken om de manden op te halen. Ik geef de voorkeur aan filters die een centraal handvat hebben, zodat ik alle manden er gewoon in één keer uit kan trekken.

Dit is iets waarvan ik denk dat Fluval het beter doet dan andere merken op de markt. Hun filters hebben een centraal handvat waarmee je alle manden eruit kunt trekken zonder je arm in het poepwater te steken.

Toen ik eenmaal de mediamanden eruit had, was het eenvoudig om het water uit het lichaam van de bus te dumpen.

Ik spoot de mechanische media uit om de smurrie uit te wassen en spoelde de biomedia in wat gedechloreerd water om het een beetje schoon te maken.

Daarna heb ik alles weer in elkaar gezet. De snelsluiter hield de sifon vast. Het enige wat ik hoefde te doen was de slangen opnieuw aansluiten en de klep openen en het water begon in de bus te stromen.

Toen het eenmaal stopte met gorgelen, heb ik de motor aangesloten. Het had in het begin een beetje moeite, wat typerend is voor veel bussen. Ik heb hem net drie keer aangesloten/losgekoppeld en hij is opgestart.

Ik maakte me geen zorgen omdat ik veel bussen op deze manier heb laten werken toen ik ze ging opstarten. Het betekent alleen dat ze een beetje overtollige lucht in het lichaam van de bus hebben die ze moeten uitblazen. Geen probleem.

Dit alles kostte me ongeveer 40 minuten om te voltooien.

Lawaai

Dit Marineland filter was een van de luidere filters die ik heb getest. Toen ik het geluid dat het uitzendt met een meter mat, kreeg ik een gemiddelde aflezing van 55,1 decibel.

In een rustige kamer hoor je een sterk gezoem uit de bus komen.

Het gezoem is merkbaar luider dan het zeer zachte gezoem dat afkomstig is van andere bussen, zoals de Fluval FX6- en Fluval 407-filters die ik onlangs heb getest.

Ik probeer niet te zeggen dat dit filter luid is, het is eigenlijk heel stil gezien hoeveel water het pompt. Maar het is luider dan verschillende andere busfilters van vergelijkbare grootte op de markt.

Algemene voor- en nadelen

Pros:

 • Echt mooie snelle aansluitklep
 • Wordt geleverd met alle filtermedia die u nodig hebt om aan de slag te gaan
 • Goede prestaties
 • Eenvoudig primen
 • Eenvoudig onderhoud

Tegens:

 • Geen spuitbalk
 • Installatie was erg moeilijk en vervelend
 • Luider dan andere bussen op de markt
Verkoop


Marineland Magniflow Bus Filter

Marineland Magniflow Bus Filter

Laatste update op 22-11- / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Hoe verhoudt de Marineland Magniflow zich tot elkaar?

Dit filter houdt in sommige aspecten goed stand, maar kan in andere tegen een stootje.

Ik zal zeggen dat dit filter geweldig werk heeft geleverd door zowel mijn waterhelderheid als waterparameters te behouden.

De Maniflow is luider dan de meeste van zijn concurrenten. Dat wil niet zeggen dat het echt luid is, het geeft alleen een zoemend geluid af, maar als je op zoek bent naar het absoluut stilste busfilter op de markt, is dit het niet.

Uit mijn testen bleek wel dat dit filter gemiddeld 55,1 decibel afgaf. Dat is iets meer dan 3 keer luider dan de Fluval FX6 en twee keer zo luid als de Fluval 407.

Ik moet ook zeggen dat de mechanische media die bij de Fluval-filters worden geleverd, veel beter zijn dan wat bij deze Marineland wordt geleverd.

Je krijgt echt niet veel in de weg van herbruikbare sponzen met de Magniflow, terwijl de Fluvals worden geleverd met verschillende sponzen die geweldig zijn voor het vangen van algen en smurrie.

Ik vond het niet leuk dat ik in het vuile water moest reiken om de mediamanden eruit te trekken voor onderhoud. Ik geef de voorkeur aan filters met centrale handgrepen waarmee je alle manden in één keer uittrekt, zoals op beide Fluval-filters.

Hoe leuk ik de twee Fluval-bussen die ik heb getest ook vind, ik moet toegeven dat ze duurder zijn dan de Marineland Magniflow. De Marineland heeft dus niet alle over-the-top functies van Fluval, maar het kan je wat deeg besparen.

Voor wie is de Marineland Magniflow het beste?

Ik denk dat dit filter het beste is voor iemand die op zoek is naar solide prestaties en eenvoudig onderhoud, maar ook een beetje geld wil besparen.

Ik weet zeker dat het vrij duidelijk is dat ik dacht dat de Fluval 407 deze Marineland uit de toppositie haalde, maar de 407 is een beetje duurder.

Dit filter presteerde erg goed. Mijn waterparameters waren goed, ondanks het feit dat ik een aantal van de smerigste vissen heb die de mens in deze opstelling kent.

Waterhelderheid was geweldig en het doen van onderhoud aan deze bus was helemaal niet slecht.

Dus, als je wanting om je aan een budget te houden en op zoek te zijn naar een betrouwbaar zuinig model, dit is het filter voor jou.

Ik zou dit filter aanbevelen voor tanks van 55-70 gallons (208-265 liter). Het zou alleen geweldig moeten zijn voor vissen of geplante tanks.

Ik zou aanraden om een sponsvoorfilter toe te voegen als je garnalen in de tank wilt hebben, vooral kleinere soorten zoals kersengarnalen.

Verkoop


Marineland Magniflow Bus Filter

Marineland Magniflow Bus Filter

Laatste update op 22-11- / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Recent Posts

link to zuurstofsteen

zuurstofsteen

Zuurstofsteen: Alles wat u moet weten over deze unieke steen Als u op zoek bent naar een zeldzame edelsteen, moet u zeker eens kijken naar de zuurstofsteen. Dit mineraal is niet alleen bijzonder...