Oase Biomaster Thermo 250 Canister Filter Unboxed, Getest & Beoordeeld


Ik ben zeer onder de indruk van het Oase Biomaster Thermo 250 busfilter. Dit is de eerste keer dat ik dit merk filter ooit heb gebruikt en dus had ik echt geen idee wat ik kon verwachten.

Meer dan een maand lang heb ik dit filter uitgevoerd op een paardentrog van 70 gallon in mijn schuur die ik heb omgebouwd tot een kweektank voor maanvissen.

In deze review deel ik mijn resultaten na het testen van de GPH, ruis en algemeen onderhoud.

Overzicht van beoordelingen

Deze Oase Biomaster doet geweldig werk door het water te filteren. Het wordt geleverd met tonnen herbruikbare sponzen die goed werken voor het vangen van visafval en andere smurrie.

Bovendien bevat het unieke functies, zoals een geïntegreerde kachel, een stevig handvat op de motorkop en biomedia die lijken op een kruising tussen bioballen en keramische noedels. Ik was erg benieuwd hoe deze zouden uitpakken.

De Biomaster Thermo presteerde goed. Mijn waterparameters waren consistent gezond tijdens de testperiode, de waterhelderheid was uitstekend en de kachel handhaafde een constante temperatuur ondanks radicale schommelingen tussen dag- en nachttemperaturen in mijn schuur.

Installatie, priming en onderhoud zijn allemaal eenvoudig met dit Oase filter. Ik raad het ten zeerste aan en hou gewoon van de geïntegreerde kachel.


OASE Indoor Aquatics Biomaster Thermo 250 |

OASE Indoor Aquatics Biomaster Thermo 250 |

Laatste update op 22-11- / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Hoe is de Oase Biomaster Thermo 250 getest?

Bio Master Thermo 250 |

Ik heb dit Oase-filter ingesteld om te draaien op een paardentrog van 70 gallon die ik momenteel gebruik als kweekbak voor jonge maanvissen die ik in mijn huisaquaria heb gefokt.

Ik concentreerde me vooral op de volgende criteria:

 • Installatie – hoe moeilijk was het om dit filter te installeren?
 • Priming – hoe moeilijk was het om dit filter klaar te krijgen tijdens de eerste installatie en na onderhoud?
 • Voorstelling – was dit filter in staat om gezonde waterparameters te behouden? Hoe was de helderheid van het water tijdens het testen?
 • Onderhoud – hoe is het om routineonderhoud aan dit filter uit te voeren?
 • Lawaai – hoeveel decibel geluid produceert dit filter?
 • Temperatuurregeling – was de ingebouwde kachel in staat om een constante watertemperatuur in de tank te handhaven?
 • GPH-testen – hoeveel water beweegt het filter in een uur?

Ik heb dit filter enkele weken laten draaien en vervolgens uit elkaar gehaald, zodat ik kon ervaren hoe het is om routineonderhoud aan dit model uit te voeren.

Maanvissen hebben een consistente temperatuur tussen 77 ° -82 ° F (25 ° -28 ° C) nodig, vooral als je probeert ze snel te laten groeien. Ik stelde de temperatuur op de wijzerplaat van de kachel in op 80 ° F (27 ° C) en controleerde vervolgens de temperatuur meerdere keren per dag tijdens de testperiode.

Ik heb ook getest hoeveel gallons per uur (GPH) het filter eruit pompte. Ik leidde de uitstroom van het filter om naar een container van 2 gallon (7,5 liter) en timede hoe lang het duurde voordat de container met water was gevuld.

Ik heb dit drie keer gedaan en de gemiddelde tijd uit die metingen berekend.

Vervolgens deelde ik dat gemiddelde door 2, wat me de gallons per seconde opleverde. Ik nam toen dat getal en gebruikte het om 3600 te delen, het aantal seconden in een uur, om de gallons per uur te vinden.

Wat zit er in de doos?

Oase Biomaster Thermo 250 zonder doos

Er is nogal wat om uit te pakken met dit filter!

 • Motorkop
 • Canister lichaam
 • Glazen kachel met bevestigd snoer
 • Slangen en fittingen
 • Hefbuis met zeef
 • Spuitbalk
 • Directioneel mondstuk
 • Zuignappen
 • Gebruiksaanwijzing

De kachel heeft een apart netsnoer, dus u moet twee open stopcontacten hebben, één voor de filtermotor en één voor de kachel.

Laten we dus eens kijken naar de criteria die ik eerder heb uiteengezet:

Installatie

Het installeren van dit filter was heel eenvoudig, maar ook een beetje anders dan andere bussen die ik heb samengesteld.

Zodra ik de doos opende, was ik meteen onder de indruk van het grote, stevige handvat dat op de motorkop zit. Ik wou dat alle busfilters deze functie hadden! (hint, hint Fluval!)

Dit filter beschikt ook over een voorfilter dat geen van de andere bussen I’heb geprobeerd inbegrepen. Het is eigenlijk een buis die zich aan de onderkant van de motorkop hecht.

Binnenin is het een stapel van dezelfde soort kleine, ronde sponzen die vaak worden gebruikt als voorfilters voor hang-on-the-backs. Dit is bedoeld om afval en smurrie te vangen voordat het het hoofdbuslichaam binnendringt.

Een ander uniek kenmerk is de geïntegreerde kachel. Dit model van Oase Biomaster wordt geleverd met een glazen kachel van 200 watt die aan de motorkop wordt bevestigd en naar beneden steekt in het hoofdbuslichaam.

Ik vind dit om verschillende redenen leuk.

Ik heb verschillende vissen verloren aan brandwonden. Het gebeurt vooral wanneer nanovissen als groep achter de kachel proberen te schieten.

Als de kachel aan staat, is er slechts een fractie van een seconde contact nodig om een vis ernstig of zelfs dodelijk te verwonden.

Ik verloor een hele school baby Praecox regenboogvissen voordat ik erachter kwam dat ze zichzelf op de kachel verbrandden. Het was verschrikkelijk.

Ik ben een grote fan van kachelbeschermers om dit te voorkomen, maar het elimineren van het gevaar van het hebben van de kachel in de tank helemaal? Dat is een majoor score voor mij.

Ook zorgt dit ervoor dat er altijd voldoende water over de kachel stroomt. Dat zorgt voor een gelijkmatigere verwarming van de waterkolom.

Bovendien is het een apparaat minder waar je in de tank naar moet kijken!

Ik probeer altijd het uiterlijk van ondersteuningsapparatuur in de displaytank te minimaliseren, zodat mijn oog zich meer richt op de vissen en planten en minder op een lelijke kachel die aan de achterwand is geplakt.

Met deze opstelling hoef je helemaal niet naar de kachel te kijken, helemaal geweldig!

U kunt de kachel uit de motorkop verwijderen en indien nodig vervangen, dus geen zorgen, een gebarsten kachel betekent niet dat u uw hele filter moet vervangen.

Glazen kachels kunnen barsten en verwondingen veroorzaken. Zorg ervoor dat u voorzichtig bent tijdens de installatie en het onderhoud. Volg alle veiligheidsaanbevelingen van de fabrikant op. Koppel de kachel los en geef hem de tijd om af te koelen voordat je hem uit het water trekt.

Het hoofdbuslichaam is verdeeld in vier stapelkorven. Drie van hen worden ingenomen door grote, herbruikbare sponzen en de vierde bevat een uniek biomiddel dat ik in geen enkel ander filter heb zien gebruiken.

Ik zou het omschrijven als een hybride tussen plastic bioballen en keramische noedels. De stukken hebben de vorm van een keramische noedel, maar ze zijn gemaakt van een ondoorzichtig wit plastic. Elk stuk is bedekt, zowel van binnen als van buiten, met ribbels en plooien om het oppervlak te vergroten.

Dit zou veel hoekjes en gaatjes moeten bieden voor nuttige bacteriën om op te groeien.

Ik mengde deze nieuwe media met gekruide keramische noedels die uit een vorig filter kwamen. Ik deed dit om ervoor te zorgen dat er voldoende nuttige bacteriën waren om de cyclus in de tank gaande te houden.

Normaal gesproken klaag ik dat fabrikanten van busfilters niet genoeg mechanische media bij hun filters leveren (behalve Fluval), maar het is het tegenovergestelde met dit filter. Ik vind eigenlijk dat er te veel ruimte wordt besteed aan mechanische filtratie en zou willen dat er meer biomedia werden opgenomen.

De sponzen kunnen fungeren als een habitat voor nuttige bacteriën, maar je moet voorzichtig zijn om ze alleen uit te spoelen in gedechloreerd water.

Anders riskeer je bacteriën te doden die je nodig hebt om visafval te verwerken.

Ik heb het filter ingesteld op de manier die de fabrikant heeft aanbevolen. Maar voor langdurig gebruik zou ik adviseren om een van de sponzen eruit te halen en extra biomedia in de mand te doen.

Vergeet niet om al uw filtermedia grondig af te spoelen voordat u ze installeert. Media kunnen soms stof bevatten dat moet worden weggespoeld.

Priming

Ik had in het begin een beetje moeite om dit filter geprimed te krijgen, maar ik ben er vrij zeker van dat dit te wijten was aan een soort bedieningsfout.

Er is een grote priming-knop aan de bovenkant van de motorkop. Toen ik eenmaal alles klaar had, drukte ik een tijdje herhaaldelijk op de knop en gebeurde er niets. Er stroomde geen water in de bus.

Na een paar minuten heb ik de slangen verwijderd en de motorkop eraf getrokken. Alles leek te kloppen, dus ik heb het allemaal weer in elkaar gezet.

Nadat ik het filter weer in elkaar had gezet, drukte ik een paar keer op de primingknop en begon er water in de bus te stromen.

Het begon toen meteen toen ik het op stroom zette.

Ik heb nooit kunnen verifiëren waarom ik het niet bij mijn eerste poging kon laten beginnen, zoals ik al zei, het zou heel goed mijn fout kunnen zijn geweest. Maar omdat ik een probleem had, wilde ik er zeker van zijn dat ik documenteerde dat het gebeurde.

Ik had geen problemen met het primen van het filter nadat ik onderhoud had gedaan. De slangen hebben een snelle ontkoppelingsfunctie die water vasthoudt. Water begint gewoon terug te stromen in de bus zodra u de slangen opnieuw aansluit. Easy peasy.

Voorstelling

Dit filter heeft geweldig werk geleverd door de helderheid van het water te behouden. De bus is geladen met mechanische filtratiemedia om deeltjes uit de waterkolom op te vangen.

Het voorfilter doet geweldig werk door kleine dingen te pakken en de drie andere herbruikbare sponzen in de bus vangen gemakkelijk de vaste afvalstoffen op.

Mijn waterparameters bleven gezond en stabiel gedurende de testperiode. Ik ververste wekelijks water en het filter was gemakkelijk in staat om de vispoep bij te houden en alles gezond te houden.

Onderhoud

Het afbreken van dit filter voor onderhoud was een fluitje van een cent.

Het voorfilter kan vanaf de bovenkant van de motorkop worden losgeschroefd en afzonderlijk worden gereinigd. Je kunt het er gewoon af doen en de sponzen uitspoelen in gedechloreerd water om ze schoon te maken.

Oase Biomaster Thermo 250 voorfilter wordt losgeschroefd

Nogmaals, ik ik wou dat elke bus filter op de markt had de grote handgreep op de motorkop! !

Deze eenvoudige, maar intuïtieve functie maakt onderhoud ZOVEEL gemakkelijker.

Wanneer u de slangen vergrendelt en losmaakt, wat heel eenvoudig is op dit filter, kunt u vervolgens het handvat gebruiken om het buslichaam te dragen naar waar u het onderhoud gaat doen. Het is meestal zo onhandig om de bus te verplaatsen als deze vol water zit. De meeste bussen zijn echt moeilijk om een goede grip op te krijgen.

Ik vond het ook leuk dat het handvat het veel stabieler maakte toen ik de motorkop verwijderde.

Zodra je de motorkop van de bus hebt, is het heel eenvoudig om de mediamanden eruit te trekken, zodat je de sponzen kunt schoonmaken. Ik stel voor om alle sponzen in gedechloreerd water uit te knijpen om puin en goop uit te spoelen.

Ik moet wel zeggen, dat ik het niet leuk vind om mijn handen in het poepwater te moeten steken om alle manden op te halen. Ik wou dat dit filter een centrale handgreep had waarmee ik alle manden in één keer uit kon trekken, zoals Fluval doet.

Maar dit is, in geen enkele vorm, een dealbreaker voor mij.

Lawaai

Ik kreeg een gemiddelde aflezing van 44,76 decibel toen ik mijn meter gebruikte.

Dat maakt deze Oase Biomaster het stilste busfilter dat ik ooit heb getest. Het volgende stilste filter, de Fluval FX6, zette 50 decibel uit, waardoor het meer dan 3 keer luider was dan dit Oase-filter.

Als ik buk en mijn oor dicht bij de bus leg, hoor ik een heel licht, licht gezoem, het is verbazingwekkend stil.

Temperatuurregeling

Ik was echt onder de indruk van hoe goed de ingebouwde kachel in staat was om de temperatuur in de tank te regelen. Zoals ik al eerder zei, hebben maanvissen een temperatuur nodig rond 77 ° -82 ° F (25 ° -28 ° C).

Ik stelde de ingebouwde thermometer in op 80 ° F (27 ° F) zodat het water lekker warm zou blijven.

Ik hield de temperatuur bij en controleerde deze een paar keer per dag tijdens de testperiode. Ik was blij om te ontdekken dat de temperatuur gedurende deze periode op 80 ° F bleef, zelfs toen de temperaturen in de schuur soms in de hoge jaren 60 daalden.

GPH-testen

Dit Oase-filter had een gemiddelde tijd van 44,38 seconden nodig om de 2 gallon container te vullen. Dat zou dus zijn:

44.38 ÷ 2 = 22.19 gallon per seconde

3600 ÷ 22,19 = 162,24 gallon per uur

De fabrikant beoordeelt dit filter op 250 GPH (vandaar de naam), maar dit geeft aan wat de motor van het filter in staat is om helemaal zelf uit te pompen, zonder filtermedia of andere obstakels.

Voor zover ik kan zien, doen alle filterfabrikanten dit. De specificaties geven de GPH van de motor, maar zodra je alle media toevoegt, is de werkelijke GPH uiteindelijk aanzienlijk lager.

GPH wordt ook sterk beïnvloed door hoe verstopt uw filtermedia zijn. Hoe vuiler het filter, hoe meer GPH wordt afgeremd.

Met dat alles gezegd zijnde, gezien wat de werkelijke GPH uiteindelijk is geworden, zou ik dit filter aanbevelen voor 40-55 gallon (151-208 liter) gallon tanks. Ik heb dit uitgevoerd op een tank van 70 gallon (265 liter) om te testen, maar dat was op een kale bodemopstelling die elke week 75% waterverversingen krijgt.

Het uitvoeren van dit filter op een tank van die grootte op lange termijn kan problematisch zijn, tenzij u echt op de hoogte blijft van onderhoud.

Algemene voor- en nadelen van Oase Biomaster Thermo

Pros:

 • Ingebouwde kachel
 • Stevig handvat op de motorkop
 • Uitstekende mechanische filtermedia
 • Uniek biomedia ontwerp
 • Tonnen mechanische media

Tegens:

 • Niet zoveel ruimte gewijd aan biomedia als andere filters

OASE Indoor Aquatics Biomaster Thermo 250 |

OASE Indoor Aquatics Biomaster Thermo 250 |

Laatste update op 22-11- / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Hoe verhoudt de Oase Biomaster Thermo 250 zich tot anderen?

Ik denk echt dat deze Oase Biomaster goed standhoudt in vergelijking met andere filters in zijn klasse.

Ten eerste wil ik erkennen dat dit filter twee unieke functies heeft die geen van zijn concurrenten heeft:

 • Ingebouwde kachel – dit elimineert de noodzaak van een verwarming in de displaytank en zorgt voor veilige en consistente watertemperaturen.
 • Stevige motorkopgreep – dit handvat maakt het ZO veel gemakkelijker om de bus te verplaatsen als deze vol water zit. Het handvat geeft je meer stabiliteit wanneer je de motorkop uit het lichaam van de bus haalt. Ik wou dat elk busfilter deze functie had.

Als het gaat om mechanische filtratie, kunnen alleen Fluval-filters, zoals de FX6 en 407, zich met deze Oase Biomaster vergelijken. Dit filter wijdt het grootste deel van de bus aan herbruikbare spons, dus er zijn voldoende media om afval en afval op te vangen.

Ik zou willen dat er meer ruimte was in de bus gewijd aan biomedia. Natuurlijk kun je een van de sponzen verwijderen om zelf meer biomedia toe te voegen. Ik maak alleen commentaar op de standaardinstellingen uit de doos.

Er is veel meer ruimte voor biomedia in filters zoals de Fluval FX6 of 407, de Marineland Magniflow en de Eheim Classic. De Fluval filters zorgen vooral voor een uitstekende balans tussen mechanische en biomedia.

De Oase Biomaster had de laagste decibelwaarde die ik ooit heb opgenomen van een busfilter en overtrof zelfs de superstille bussen van Fluval.

Ik was verbaasd.

Voor wie is de Oase Biomaster Thermo 250 het beste?

Na het testen van de GPH, zou ik dit filter aanbevelen voor aquaria van 40-55 gallon.

Ik hield van de ingebouwde kachel op dit Oase-filter, een unieke functie die geen van zijn concurrenten heeft.

Ik zou het vooral aanraden aan iedereen met kleine of delicate vissen in de tank. Het hebben van een ingebouwde kachel kan kleine vissen beschermen tegen contact met een heet oppervlak dat hen kan verwonden of zelfs doden.

Ironisch genoeg zou ik dit filter ook aanraden voor iedereen die grote, onstuimige vissen in de tank heeft, zoals een school plunderende cichliden.

Grotere vissen kunnen tegen een kachel botsen, deze losslaan of zelfs breken.

De ingebouwde kachel in dit Oase-filter blijft veilig weggestopt in de bus en wordt niet in de volgende keer dat er een ruzie in het grootste deel van de tank is, geslagen.

Ik denk ook dat dit filter geweldig zou zijn voor iedereen die zijn busfilter in een krappe en / of ongemakkelijke ruimte moet proppen. Het handvat bovenop de motorkop maakt het heel gemakkelijk om dit filter vast te pakken en uit te trekken voor onderhoud.

Deze Oase Biomaster presteerde erg goed tijdens het testen. Het behield uitstekende waterparameters en waterhelderheid. En het heeft geweldig werk geleverd door afval van de waterkolom op te vangen.

Dit was mijn eerste ervaring met dit merk en ik moet zeggen dat ik over het algemeen behoorlijk onder de indruk was.

Ik hoop dat je dit artikel nuttig vindt.

Ik wens u en uw vissen het allerbeste!


OASE Indoor Aquatics Biomaster Thermo 250 |

OASE Indoor Aquatics Biomaster Thermo 250 |

Laatste update op 22-11- / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Recent Posts

link to zuurstofsteen

zuurstofsteen

Zuurstofsteen: Alles wat u moet weten over deze unieke steen Als u op zoek bent naar een zeldzame edelsteen, moet u zeker eens kijken naar de zuurstofsteen. Dit mineraal is niet alleen bijzonder...