Polar Aurora Canister Filter unboxed, getest en beoordeeld


De Polar Aurora ziet er op papier uit als een redelijk geprijsd geënsceneerd busfilter.

Met geweldige feedback van klanten en beoordelingen online, wilde ik er een in handen krijgen en het door enkele tests laten lopen om te zien hoe het bestand is tegen dagelijks gebruik en soortgelijke filters.

In deze review zal ik uiteenzetten hoe ik dit filter heb getest, mijn ervaring met het dagelijks gebruik ervan, hoe onderhoud is en hoe het bestand is tegen andere busfilters in deze categorie.

TLDR: Polar Aurora Overzicht

Ik denk dat deze Polar Aurora 265 een stevig en zuinig alternatief is voor duurdere merken, zoals Fluval.

Ik vind het erg leuk dat dit filter wordt geleverd met een ingebouwde UV-sterilisator. Dit kan helpen om uw tank gezonder te houden, omdat het UV-licht bacteriën, virussen en zelfs microalgen kan doden die in de waterkolom drijven.

Ik zou willen dat dit filter werd geleverd met een betere mechanische filtratie, maar het is gemakkelijk om een aantal van je eigen herbruikbare sponzen toe te voegen.

Het prikken van dit filter was een uitdaging en het onderhoud was niet verschrikkelijk, maar had gemakkelijker gekund.

Over het algemeen denk ik dat dit filter een geweldige keuze is voor diegenen die een busfilter willen proberen, maar zich niet willen binden aan het grote geld dat je moet uittrekken voor andere bussen.


Polar Aurora externe bus filter

Polar Aurora externe bus filter

Laatste update op 22-11- / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Hoe ik het Polar Aurora Canister Filter heb getest

Ik wilde weten hoe het echt is om dit filter te gebruiken, dus installeerde ik het op een paardentrog van 70 gallon (265 liter) waar ik een school komeetgoudvissen in mijn schuur grootbreng.

Heeft niet iedereen goudvissen in zijn schuur? Alleen ik?

Nou, ik ben in ieder geval niet saai.

Poollicht bus filter testen

Verderop heb ik het filter enkele weken uitgevoerd, zodat ik een idee kon krijgen van hoe de echte gebruikerservaring eruit ziet.

Goudvissen zijn berucht om het produceren van tonnen afval die echt schade kunnen aanrichten aan filters. Deze jongens zijn eet- en poepmachines. Ze zijn dus een van de beste vissen om te gebruiken wanneer je filters test.

Als het filter een stel goudvissen aankan, kan het alles aan!

Terwijl ik dit filter testte, keek ik specifiek naar deze criteria:

 • Installatie – het moeilijk is om het filter geïnstalleerd te krijgen?
 • Priming – hoe moeilijk is het om het filter de eerste keer en na onderhoud klaar te krijgen?
 • Voorstelling – hoe goed doet dit filter het vangen van vast afval? Behoudt het een goede waterhelderheid? Helpt het om gezonde waterparameters te behouden?
 • Onderhoud hoe moeilijk is het om dit filter af te breken en schoon te maken voor routineonderhoud?
 • Lawaai – hoeveel geluid geeft dit filter?

De Polar Aurora uitpakken

Polar Aurora bus filter unboxed

Er zijn nogal wat componenten om uit te pakken:

 • Bus
 • Mediamanden
 • Filter media:
  • Dunne witte polijstpads
  • Bio ballen
  • Keramische noedels
  • Actieve kool
 • Glazen buis (onderdeel van UV-sterilisator)
 • UV-lamp
 • Slangen
 • Spuitbalk
 • Inlaatbuis
 • Gebruiksaanwijzing

Laten we dus eens kijken naar de criteria die ik eerder heb uiteengezet.

Installatie

Het installeren van dit filter was echt niet slecht, maar er waren enkele problemen.

Instructies voor dit filter laten VEEL te wensen over. Ze zijn genoeg om je vooral op gang te krijgen, maar ik heb zeker wat vallen en opstaan moeten doorstaan om dingen goed in elkaar te laten passen.

De handleiding bevat stap voor stap tekeningen en enkele slecht vertaalde instructies, maar de foto’s zijn echt klein. Echt heel klein. Zelfs met een serieuze valsspeler leesbril was het erg moeilijk om erachter te komen wat de foto’s me vertelden om te doen.

Zoals de meeste busfilters wordt de binnenkant van het lichaam van het filter verdeeld door verschillende stapelmediamanden.

Je krijgt een mooi formaat zak keramische noedels met dit filter. Ik was hier erg blij mee, omdat dit mijn favoriete biomedia is.

Het wordt ook geleverd met plastic bioballen. Deze bollen zijn doorgesneden met diepe richels die nuttige bacteriën kunnen koloniseren, wat helpt om visafval te ontgiften.

Ik hou echt van de gebogen inlaat- en uitstroombuizen die bij dit filter worden geleverd. Ik speelde met hen op verschillende van mijn tanks en was in staat om ze zonder problemen op zowel omrande als randloze tanks te installeren.

Priming

Mijn grootste probleem met dit filter was proberen om het geprimed te krijgen. Ik heb nog nooit zoveel moeite gehad om een filter geprimed te krijgen als met deze.

Er is een grote knop bovenop de motorkop die u herhaaldelijk indrukt om lucht uit het systeem te zuiveren en een sifon op gang te krijgen die water in de bus laat stromen.

Het polar aurora canister filter prikken

De instructies vertellen je niet om de bus met water te vullen voordat je hem probeert te primen, maar ik merkte dat ik het filter pas door de slangen kon laten trekken nadat ik de bus had gevuld en de motorkop had vervangen.

Toen ik dat eenmaal had gedaan, vulde water de slangen heel snel. Het filter startte vervolgens zonder problemen op toen ik het aansloot en de rest van de lucht uit het systeem haalde.

Primen na onderhoud is gelukkig heel eenvoudig met dit filter. Wanneer u het filter gaat afbreken, hoeft u alleen maar de hendel op de snelsluitklep op te tillen om te voorkomen dat het water stroomt. De slangen blijven gevuld met water.

Dus wanneer u alles opnieuw aansluit en de klep opent, begint er automatisch water in de bus te stromen. Zodra u het water niet meer in de behuizing van het filter hoort stromen, sluit u het gewoon weer aan en zou het meteen moeten opstarten.

Voorstelling

GPH: 265

Een ding dat ik niet leuk vond aan dit filter is dat het naar mijn mening niet wordt geleverd met voldoende mechanische filtermedia. Je krijgt maar drie dunne waterpolijstpads. Vergeleken met de enorme sponzen die je krijgt met een Fluval-filter, is dit behoorlijk beknibbeld van de kant van de fabrikant.

Ik zou aanraden om zelf wat extra herbruikbare sponzen toe te voegen.

Omdat er niet zoveel mechanische media zijn, vangt dit filter niet zoveel van het vaste afval op als sommige van de andere bussen die ik onlangs heb geprobeerd.

Hoewel dit filter niet zo goed presteerde als een Fluval-busfilter als het ging om het vangen van poep, deed het vanwege de UV-sterilisator geweldig werk om het water er kristalhelder uit te laten zien.

UV-sterilisatoren vernietigen microalgen in de waterkolom (ook bacteriën en virussen!), Waardoor het water er echt helder uitziet.

Mijn waterparameters bleven stabiel gedurende de hele tijd dat ik dit filter gebruikte. Daar was ik heel blij mee.

En ik weet dat dit enigszins arbitrair is, maar ik moet wel zeggen dat ik het uiterlijk van deze bus echt leuk vind. Het heeft een cool ruimteschipontwerp, zoals een stormtrooper en een busfilter een baby hadden.

Onderhoud

Het doen van onderhoud aan dit filter is niet verschrikkelijk, maar het kan zeker worden verbeterd.

Ik vond het wel leuk dat het heel gemakkelijk was om de stroom naar de slangen af te snijden en hun snelkoppeling los te maken van het lichaam van de bus. De slangen blijven vol water, wat het prikken van het filter na onderhoud eenvoudig maakt.

U sluit gewoon de slangen aan en opent de klep, en de bus zal zich snel vullen met water.

Ik vond het niet leuk dat ik de bus niet kon dragen met de motorkop eraan. Zelfs met de klemmen op hun plaats lekte het echt slecht elke keer dat ik het verdrong.

Polar Aurora lekt

Ik raad aan om de motorkop eraf te halen voordat je de bus probeert te verplaatsen.

Ik hou er ook niet van dat je in het vuile water moet reiken om de mediamanden eruit te trekken. Ik geef de voorkeur aan filters met een centrale handgreep waarmee je alle mediamanden in één keer van bovenaf kunt uittrekken.

Ook leek het erop dat de biomedia een stuk vuiler wordt in dit filter omdat er niet zoveel mechanische media zijn om het op te vangen.

Als ik dit filter op lange termijn zou gebruiken, zou ik extra herbruikbare sponzen toevoegen om puin op te vangen. Maar ik wilde het testen met alleen de media die van de fabrikant kwamen.

Lawaai

De Polar Aurora is een van de luidruchtigere busfilters die ik heb getest. Het geeft een laag zoemend geluid af. Het valt echt mee, maar het kan wel merkbaar zijn in een hele rustige kamer.

Dit filter geeft 56,3 decibel af, wat me verbaasde, terwijl veel grotere filters, zoals de Fluval FX6, slechts ongeveer 50,0 decibel uitzetten.

Algemene voor- en nadelen

Pros:

 • Inclusief ingebouwde UV-sterilisator
 • Canister ziet er strak en modern uit
 • Zuiniger dan sommige andere merken

Tegens:

 • Een beetje luidruchtiger dan andere busfilters
 • Onderhoud is een beetje een gedoe
 • Beperkte mechanische filtratie

Polar Aurora externe bus filter

Polar Aurora externe bus filter

Laatste update op 22-11- / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Hoe verhoudt het zich?

Ik was verbaasd over hoe luid dit filter is, vooral in vergelijking met de stillere Fluval FX6, een gigantische kolos die meer dan drie keer zoveel water produceert.

Nu zeg ik niet dat dit filter super luid is, dat is het echt niet. Maar het gezoem dat het uitstraalt, is een beetje meer merkbaar dan zowel de Fluval FX6 als Fluval 407, die beide een hogere GPH hebben.

Over GPH gesproken, dit filter heeft een respectabele 265 per uur. Het is dus niet de krachtigste op de markt, maar het is vergelijkbaar met vergelijkbare filters, zoals de Aqueon Quietflow.

Ik denk zeker dat het veel gemakkelijker is om vrijwel elke andere bus die ik heb uitgeprobeerd te primen. Dat is het grootste nadeel van dit filter. Maar als je het eenmaal die eerste keer hebt geprimed, onderhouden de kleppen je sifon en maken ze het opstarten na onderhoud veel, veel gemakkelijker.

Het is niet onoverkomelijk om dit filter te laten primen, maar je kunt een blauwe streep gebruiken om dit de eerste keer op gang te krijgen.

Wat de prestaties betreft, heeft dit filter geweldig werk geleverd om het water helder te houden. Maar het vangt niet zoveel puin en afval op als bussen die worden geleverd met grote herbruikbare sponzen, zoals Fluval-filters doen.

Maar dit filter onderscheidt zich van de massa vanwege de UV-sterilisator. Geen van de andere filters die ik heb gebruikt, bevatte deze functie.

Een UV-licht kan algen, bacteriën en virussen in de waterkolom vernietigen, waardoor uw tank gezond blijft en uw water kristalhelder blijft.

Voor wie is de Polar Aurora het beste?

Ik denk dat dit filter het beste is voor tanks die 40-75 gallons (151-284 liter) zijn. Dit is een voordelig alternatief voor duurdere merken, zoals Fluval en Marineland.

Hoewel ik niet gek ben op de mechanische media die bij dit filter worden geleverd, zou het echt niet moeilijk zijn om wat extra sponzen in de onderste lade toe te voegen.

Je zou nog steeds voldoende ruimte hebben voor alle biologische en chemische media die je wilde gebruiken.

Dit filter kan een goede keuze zijn voor iemand die een busfilter wil uitproberen, maar niet de rekening wil betalen voor een van de duurdere merken.

Is dit het be all, einde alle busfilters?

Nope. Die bijnaam zou naar Fluval moeten gaan, naar mijn mening.

Maar dit is een solide kleine machine die uw water schoon en kristalhelder houdt, zonder de bank te breken. En u kunt het gebruiken en op lange termijn beslissen of het gaan met een busfilter iets voor u is.


Polar Aurora externe bus filter

Polar Aurora externe bus filter

Laatste update op 22-11- / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Recent Posts

link to zuurstofsteen

zuurstofsteen

Zuurstofsteen: Alles wat u moet weten over deze unieke steen Als u op zoek bent naar een zeldzame edelsteen, moet u zeker eens kijken naar de zuurstofsteen. Dit mineraal is niet alleen bijzonder...