Seachem Tidal Filter Unboxed, getest > vergeleken ( review)


Het Seachem Tidal Hang-on-Back filter heeft veel kracht en een enorme hoeveelheid ruimte om uw eigen filtermedia toe te voegen en aan te passen.

Het ziet er geweldig uit op papier, dus ik wilde de seachem getijdenkookplaat aan de tand voelen en vergelijken met andere filters in de categorie.

Ik was echt onder de indruk, en ik denk dat jij dat ook zult zijn. Echter, alleen omdat dit filter geweldig is, is het misschien niet voor jou. Lees verder om erachter te komen.

TLDR – Seachem Tidal Filter Beoordeling

Ik raad dit filter ten zeerste aan voor de meeste aquariumtoepassingen. Het heeft veel ruimte om op verschillende soorten filtermedia te laden.

Helaas heb ik op dit moment geen goede oplossing om deze filtergarnalen veilig te maken.

Dit filter heeft een motor die zich in de tank bevindt (een interne motor) versus een externe motor die zich buiten het aquarium bevindt. Een interne motor heeft geen aanzuigen nodig bij de eerste installatie of na onderhoud.

Zolang het water boven de minimale waterleiding ligt, start dit filter zichzelf zonder gedoe op. Het is geweldig!

De interne motor heeft ook de bonus dat hij stiller is dan externe motoren.

Als er eenvoudige manieren waren om deze filtergarnalen veilig te maken, zou ik het als het meest perfecte filter ooit beschouwen.

Ondanks het garnalenprobleem denk ik dat dit filter een van de beste op de markt is en vind het de prijs zeker waard.

Voor dit artikel heb ik een Tidal 75 getest, maar Seachem maakt ook een Tidal 35 en een 110 geschikt voor kleinere en grotere aquaria.


Seachem Getijden Hang-On-Back Filter

Seachem Getijden Hang-On-Back Filter

Laatste update op -11-26 / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Hoe ik het Seachem-getijdenfilter heb getest en beoordeeld

Seachem getijdenfilter gph test

Ik heb vijf verschillende hang-on-the-back filters aangeschaft zodat ik ze head-to-head kon vergelijken. Ze waren allemaal geschikt voor tanks van 60-70 gallon (227-265 liter):

Ik heb de GPH (gallons per uur) getest om te zien hoeveel water elke filterpomp kon verplaatsen. Dit deed ik door elk filter aan de zijkant van een stevige plastic tas gevuld met water te hangen.

Ik heb het filter aangesloten en ervoor gezorgd dat het goed geprimed was en de maximale hoeveelheid water eruit pompte.

Vervolgens werd een kuip van 4 gallon (15 liter) in de tas neergelaten, zodat deze al het water opving dat uit de voorkant van het filter morste. Ik heb getimed hoe lang het duurde voordat het bad zich vulde met water.

Om eerlijk te zijn, heb ik elk filter vier keer getest, twee keer met media en twee keer met alle media verwijderd.

Om de wiskunde wat makkelijker te maken, heb ik alle tijden omgezet naar seconden, dus 01:07 zou 67 seconden worden, enzovoort.

Ik heb de twee keer van elke categorie voor elk filter gemiddeld en vervolgens die tijd gedeeld door 4. Dit gaf me hoeveel seconden het kostte per liter water dat door het filter werd gepompt.

Er zijn 3.600 seconden in een uur. Dus om de gallons per uur te krijgen, deelde ik 3.600 door de gemiddelde tijd.

Hier is een voorbeeld als de geregistreerde tijden 01:05 en 01:10 waren.

Dat zou respectievelijk 65 en 70 seconden zijn.

(65+70)2= 67,5 gemiddelde tijd

67,54 = 16,875 seconden per gallon

360016.875 = 213.33 gallon per uur

Ik deed dit voor elk filter om de GPH op de doos te vergelijken met wat de pomp daadwerkelijk kon produceren.

Ik heb ook gekeken naar enkele belangrijke functies die voor mij belangrijk zijn in een hang-on-the-back filter.

 • Installatie – hoe moeilijk was het om de kachel te installeren?
 • Onderhoud – hoe moeilijk is maandelijks onderhoud voor dit filter?
 • Biomedia capaciteit – is er voldoende ruimte voor biomedia?
 • Priming – moet het filter worden aangeprimed of start de motor vanzelf?
 • Media filteren – wordt het filter geleverd met alle media die ik nodig heb? Of zou ik wat moeten kopen om aan de slag te gaan?

Seachem Tidal Filter Diepgaande beoordeling

Seachem getijdenfilter unboxed

Wat zit er in de doos?

Hier is de uitsplitsing van de functies per categorie:

 • Installatie – heel eenvoudig, spoel gewoon de media af en plaats het in de achterkant van het filter, hang het aan de achterkant van de tank en sluit het aan. De Tidal maakt ook gebruik van een grote plastic schroef als nivelleringsapparaat. Dit maakt het verkrijgen van het filterniveau gemakkelijker dan elke andere hang-on-the-back waar ik ooit mee heb geknoeid. Ik hou daar ook van de schroef kan niet gemakkelijk van het filter worden geslagen, in tegenstelling tot de nivelleringsapparaten die door andere filterbedrijven worden gebruikt en die eraf vallen als je ze gewoon grappig bekijkt.
 • Onderhoud – nogmaals, heel gemakkelijk. De hele mediakamer is bekleed met één grote mand die je gemakkelijk kunt verwijderen. U kunt zelfs het filterdeksel op de bodem van de mand klikken om druppels op te vangen terwijl u de mand draagt.
 • Biomedia capaciteit – in één woord, enorm! De mand is zeer ruim. Er is meer ruimte in dit filter voor biomedia dan een van de andere vier hang-on-the-backs die ik heb getest.
 • Priming – geen priming nodig, nooit! Sluit hem gewoon aan en hij begint vanzelf te pompen.
 • Media filteren – inclusief herbruikbare spons en mesh zak van biomedia, maar geen chemische media. Je hebt de chemische media eigenlijk niet nodig, dus technisch gezien is dit alles wat je nodig hebt om met dit filter aan de slag te gaan.

Er zit niet heel veel in de doos naast het filter zelf.

Het wordt geleverd met een herbruikbare spons voor mechanische filtratie die in de bodem van het filter past en een mesh ritszak met Seachem Matrix biomedia.

Zodra u deze media hebt geïnstalleerd, is er nog steeds veel ruimte om meer toe te voegen.

Seachem getijdenfilter mediabox

Dit filter bevat geen chemische media zoals actieve kool of Seachem Purigen.

U hoeft eigenlijk geen koolstof in uw aquariumfilter te laten lopen. Ik voer het meestal helemaal niet uit in mijn filters, tenzij ik medicijnen probeer te verwijderen.

Er zijn tanks in mijn huis die jaren zijn gegaan zonder ooit koolstof in het filter te hebben.

Maar ik weet dat er een aantal hardcore carbonfans zijn die er een paar willen toevoegen. Het leuke, er is zoveel ruimte dat je gemakkelijk een van die hervulbare zakken met losse carbon kunt toevoegen en erin kunt gooien en nog steeds ruimte over hebt. Het is geweldig.

Ik maak me geen zorgen over de koolstof en vulde de extra ruimte gewoon met reserve biomedia.

In tegenstelling tot de meeste hang-on-the-back filters op de markt, heeft dit filter een ingebouwde surface skimmer. Er is een rooster aan de voorkant van het filter dat oppervlaktewater aanzuigt en door de filtermedia laat lopen.

Eerlijk gezegd ben ik geen grote fan van de surface skimmer. Ik denk dat het op zijn best onnodig is en in het slechtste geval een regelrechte pijn.

De oppervlakteafschuimer vangt grotere brokken plantmateriaal en afval op die normaal gesproken in de zeef zouden komen te zitten. Dus in plaats van dat het spul aan de buitenkant van het filter aan de zeef wordt geplakt, wordt het in het filter gezogen. Het is veel gemakkelijker om de zeef schoon te maken dan om alles uit de mediamand te halen, naar mijn mening.

Het kan gemakkelijk vlokken of ander drijvend voedsel opzuigen voordat je vissen de kans krijgen om ze te eten.

U kunt een drijvende voedingsring gebruiken om te voorkomen dat drijvend voedsel in het filter wordt gezogen, indien nodig.


Bluecoco 3 Stuks Vis Voerring + Worm Voederbeker

Bluecoco 3 Stuks Vis Voerring + Worm Voederbeker

Laatste update op -11-26 / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

De skimmer is iets waar ik helemaal zonder kan en ik wou dat er een optie was zonder.

Iets wat ik echter wel leuk vind aan Seachem Tidal-filters, ze hebben wat bekend staat als een interne motor, wat betekent dat de motor die het water door het filter pompt, in de tank zit in plaats van erbuiten.

Dit heeft een aantal serieuze voordelen.

Doordat de motor zich in de tank bevindt, absorbeert het water het geluid, waardoor dit filter erg stil is. Er is geen gezoem of luid gezoem, je hoort alleen het water erdoorheen bewegen.

Omdat de motor in het water zit, is het ook niet nodig om het filter te primen. Met een externe motor moet u het mediacompartiment vullen met water voordat de pomp water uit de tank gaat zuigen.

En misschien moet je het filter voorbereiden en er een heleboel mee knoeien als de stroom uitvalt, soms zelfs als het maar voor een paar minuten is.

En als u niet thuis bent om het filter te primen, kan het drooglopen en de motor verbranden.

Maar met een intern filter sluit u het gewoon aan en zuigt het zonder gedoe water uit de tank, geen zorgen dat een stroomstoring ervoor zorgt dat uw filter droogvalt.

Aan de andere kant heeft dit filter moeite als je je waterniveau een beetje laag moet houden en een opening aan de bovenkant van de tank moet achterlaten (voor dingen zoals het geven van ademruimte aan schildpadden of kikkers, boogschuttervissen of om ruimte te maken voor drijvende planten om te bloeien).

Je kunt een kleine opening hebben, maar als the water wordt te laag, de oppervlakteafschuimer begint lucht te zuigen en het filter werkt niet goed.

Als je een opening aan de bovenkant van je tank moet achterlaten, raad ik je aan om met een filter met een externe motor te gaan, vooral de Aquaclear 70.

Er is ook een optionele verwarmingshouder die u op de zijkant van het filter kunt schuiven. Ik hou van deze functie, het is een goede positie die veel stroom over de kachel zal veroorzaken, waardoor de temperatuurregeling efficiënter wordt.


Seachem Getijden Hang-On-Back Filter

Seachem Getijden Hang-On-Back Filter

Laatste update op -11-26 / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Seachem Tidal Filter Voor- en nadelen

Pros:

 • Interne motor die geen aanzuigen nodig heeft
 • Eenvoudig onderhoud
 • Eenvoudige installatie
 • Wordt geleverd met mechanische en biomedia
 • Ingebouwde kachelhouder
 • Enorm filtermediavak
 • Rustig lopen

Tegens:

 • Bevat geen chemische media

Hoe verhoudt het zich tot andere HOB-filters?

Het Seachem Tidal-filter presteerde goed als het ging om GPH en kwam op de tweede plaats toen ik de GPH van alle vijf filters vergeleek.

Hier is een grafiek die laat zien hoe alle vijf zich verhouden wat betreft pompsnelheid.

Het pompte 254,87 uit toen het leeg was en 246,15 toen ik de meegeleverde media toevoegde.

Seachem Getijdenfilter gph test

De Marineland Penguin blies de deuren van de concurrentie af voor zover GPH ging, maar ik geef nog steeds de voorkeur aan de Seachem Tidal, Fluval C4 en Aquaclear 70 boven de Marineland vanwege betere functies, vooral omdat de Marineland afhankelijk is van cartridges.

De Tidal heeft de GPH-strijd misschien niet gewonnen, maar kwam in een zeer respectabele tweede.

Maar vergeet niet dat GPH een belangrijke overweging is, maar het is niet alles.

Het zijn de functies die de Tidal de uitblinker maken.

Ik hou echt van de interne motor. Mijn andere topkeuzes, de Fluval en Aquaclear, hebben beide externe motoren die zichzelf mogelijk niet weer opstarten na een stroomstoring. Ik heb dit in de loop der jaren meerdere keren meegemaakt. Maar de Tidal zal zichzelf altijd opstarten als een kleine kampioen.

Een ding dat ik niet leuk vind, je kunt deze filtergarnalen niet veilig maken. Het is mogelijk voor garnalen, vooral babygarnalen, om via de inlaatbuis en de oppervlakteafschuimer in dit filter te komen.

Ik nam zelfs contact op met de Seachem-ondersteuningsforums en kreeg te horen dat ik “een klein scherm of gaas over de oppervlakteafschuimer kon bevestigen als ik me zorgen maakte dat garnalen erin zouden komen.” Ik vind dit een minder dan ideale oplossing. Het hebben van een warm gelijmd scherm aan de voorkant van mijn echt dure filter klinkt niet erg aantrekkelijk.

De supporter probeerde me ervan te verzekeren dat ze geen problemen hadden gehad met garnalen die in hun Seachem 35 kwamen, maar ik ga er het leven van mijn garnalen niet op inzetten.

Ik heb garnalen gevonden in de achterkant van een Aquaclear die zelfs een sponsvoorfilter had dat de inname blokkeerde en geen oppervlakteafschuimer. Ik ben er nog steeds niet uit hoe dat überhaupt mogelijk is, maar het is gebeurd.

Dus een hang-on-the-back wijd open laten staan in een garnalentank lijkt helemaal niet veilig.

Ik probeerde ook mijn favoriete merk sponsvoorfilter op de inlaat van de Tidal 75 te passen en kon geen adapter vinden die zou werken. Dit is het eerste filter waar ik geen manier kon vinden om dit voorfilter aan te bevestigen.

Dus als je garnalen hebt, zou ik aanraden om met de Aquaclear te gaan en een voorfilter toe te voegen in plaats van de Seachem Tidal.

Onderhoud is eenvoudig voor Tidal! De hele mediakamer springt uit het filter en klikt op het deksel om druppels te voorkomen terwijl u het verwijdert. Super handige functie!

Onderhoud aan de Penguin en Whisper filters zijn ook eenvoudig omdat ze cartridges gebruiken, maar ik werkelijk hou niet van filterpatronen. Elke keer dat je een cartridge weggooit, gooi je ook alle nuttige bacteriën weg die op de mechanische media zijn gegroeid.

Ik hou ook niet van hoe duur cartridges zijn. Ik gebruik veel liever herbruikbare mechanische media en biomedia die bedoeld zijn om op lange termijn in het filter te blijven.

Ik zou zeggen dat het onderhoud aan het Getijdenfilter vergelijkbaar is met dat van de Fluval C4 en iets eenvoudiger dan de Aquaclear. De mand op de Aquaclear kan een beetje onhandig zijn om uit te trekken. Je moet het hele filter van de achterkant van de tank trekken en aftappen voordat je de media verwijdert, anders riskeer je een grote natte puinhoop.

De mand op de Tidal en de C4 zijn zoveel gemakkelijker!

Eindoordeel

Seachem getijdenhangen op achterfilter in tank

Na al mijn vergelijkingen en tests is dit filter mijn nummer één keuze. Als je het gemakkelijk garnalenveilig zou kunnen maken, zou ik dit het perfecte filter noemen.

Het heeft veel kracht en een enorme hoeveelheid ruimte om uw eigen filtermedia toe te voegen en aan te passen.

Het is stil, vereist geen priming en onderhoud is een fluitje van een cent. Twee van mijn vijf tanks hebben Seachem Tidal-filters, en ik moet zeggen dat het een van de eenvoudigste filters is om in te stellen en te gebruiken die ik ooit ben tegengekomen.

Na deze maandenlang te hebben uitgevoerd en onderhouden, kan ik met vertrouwen zeggen dat ik deze filters ten zeerste aanbeveel.

Ik hoop dat je dit artikel nuttig vindt.

Ik wens u en uw vissen het allerbeste!


Seachem Getijden Hang-On-Back Filter

Seachem Getijden Hang-On-Back Filter

Laatste update op -11-26 / Verdiende commissies / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Recent Posts

link to zuurstofsteen

zuurstofsteen

Zuurstofsteen: Alles wat u moet weten over deze unieke steen Als u op zoek bent naar een zeldzame edelsteen, moet u zeker eens kijken naar de zuurstofsteen. Dit mineraal is niet alleen bijzonder...